Concurrenten deur aan deur

Duel tussen bio-supermarkten in Stadamhoff

De Duitser Michael Mettin runt een natuurvoedingswinkel in Stadtamhof. Zijn grootste nachtmerrie wordt nu waarheid. Hij vreesde er al voor, en nu is het zeker: naast zijn winkel zal nog een biologische supermarkt gaan openen.

'Hier eröffnet in Kürze Ihr neuer Biomarkt'. Een poster met deze tekst hangt sinds kort aan het raam bij zijn buurman op de hoek van de Andreasstraße. De winkel wordt waarschijnlijk op 1 maart geopend. En indien mogelijk zelfs een beetje eerder.

"Ik kreeg bijna een beroerte toen ik het zag", zegt Mettin. Na talrijke problemen en een verminderd aantal klanten had hij de winkel sinds vorige maand eindelijk weer goed op de rit.Nu wil hij de winkel op 31 december verkopen en dit hoofdstuk achter zich laten. Hij heeft een goede opvolger gevonden, met een mooi concept. Concurrent Karlheinz Gruber, die dus een winkel begint in het pand naast hem, laat dit allemaal koud. "Natuurlijk zal er moordende concurrentie zijn, maar dit zal zichzelf wel oplossen." Dit vertrouwen heeft hij vanwege de grotere omvang van zijn winkel. "Wij zullen bijna 280 vierkante meter aan winkelruimte hebben, dit is bijna tweeënhalf keer zo groot als de naburige winkel.

Mettin toont ook nog vechtlust. "Ik ben hier goed ingeburgerd en we hebben 350 vaste klanten." Maar of hij vanaf maart nog op hun loyaliteit kan blijven rekenen?

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven