Plan om huidige windmolens te vervangen

Eco Battle 2011 gewonnen door het Oostervaarders College

Het Oostvaarders College (OVC) in Almere heeft de Eco Battle 2011 van de provincie Flevoland gewonnen. Het plan om de huidige grote windmolens met een horizontale as te vervangen door kleinere windmolens met een verticale as, kreeg de meeste steun van de jury. De wedstrijd was uitgeschreven door de provincie ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum.

"Het was een spannende strijd", vertelt coördinator science Wai-Ming Cheng van het OVC.

In de Ecobattle 2011 streden vier Flevolandse scholen, waaronder ook het Almeerse Montessori Lyceum Flevoland om de prijs voor het beste plan om duurzaamheid te bevorderen. "Het OVC presenteerde gisteren drie inzendingen aan de jury. Eén over duurzaam bouwen, één over Airport Lelystad en één over windenergie."

Het winnende windenergie-idee gaat uit van vervanging van de grote windturbines met de schoepenbladen, door kleinere met een kurketrekkermodel. Deze modellen maken het mogelijk om op kleinere schaal, bijvoorbeeld op straat- of wijkniveau, windenergie toe te passen, aldus Cheng.

De OVC-leerlingen die het plan hebben bedacht, krijgen een oplader voor mobiele telefoons die op zonne-energie werkt en een seizoenskaart voor Walibi.

Bron: Almere Vandaag

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven