"Ook vakantiegangers stellen ons grote aanbod op prijs"

Spar op Schiermonnikoog scoort beste bij Eko-tellingen in Friesland

Uit de jaarlijkse Eko-tellingen van Milieudefensie blijkt dat Spar Schut op Schiermonnikoog de meeste bio- en fairtrade producten aanbiedt van alle supermarkten in de provincie Friesland.

De Nederlandse supermarkten hebben in één jaar tijd hun aanbod van fairtrade producten met 40 procent vergroot. Ook het aanbod van biologische producten maakte een groeispurt door, een stijging van 30 procent. Dit blijkt uit de jaarlijkse Eko-tellingen van Milieudefensie, een onderzoek naar het aanbod duurzame producten in bijna 600 supermarktenfilialen. Op dit moment hebben winkels gemiddeld 116 biologische en 28 fairtrade producten in de schappen liggen.

Cijfers Friesland

Met 449 Eko en 73 fairtrade producten scoorde de Spar buurtsupermarkt aan de Middenstreek op Schiermonnikoog het beste van de provincie Friesland. Per winkel waren er gemiddeld 142 Eko-producten en 30 fairtrade producten. In totaal zijn er 28 supermarkten geteld in Friesland.

Landelijke score

Landelijk staat de Spar op Schiermonnikoog twaalfde. "Niet alleen de bewoners van het eiland, maar ook de vakantiegangers stellen ons grote aanbod Eko-producten enorm op prijs", aldus Sparondernemer Edwin Schut.

Bron: Uwsupermarkt

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven