Melkproductie Fleckvieh in Beieren blijft stijgen

De melkproductie van het Fleckvieh in Beieren zit al jaren in een stijgende lijn. In het melkcontrolejaar 2011 is de melkproductie van de totale Beierse Fleckviehpopulatie met 124kg melk gestegen en is daarmee op een gemiddelde van 7137 kilogram melk met 4.11 procent vet en 3.49 procent eiwit gekomen.

Beieren is de veerijkste deelstaat van Duitsland. Maar liefst een derde deel van de complete Duitse melkveestapel loopt in Beieren. En daarvan is bijna 90 procent Fleckvieh. En dat worden er steeds meer. Het afgelopen melkcontrolejaar steeg het aantal Fleckviehkoeien met 5462 stuks tot een totaal van 740.092 stuks.

Naast het feit dat er steeds meer Fleckviehkoeien komen geven ze ook elk jaar meer melk. De hoogste individuele kilogram vet- en eiwitproductie bij Fleckvieh kwam op naam van Wilma, de BFG Waterbergdochter van Peter Weixler met in 305 dagen: 14.602 kilogram melk met 4.70 procent vet en 3.92 procent eiwit.


Romina is de hoogste indexkoe bij Fleckvieh. Deze koefamilie bracht eerder al fokstieren als BFG Manager en BFG Enrico voort.

De hoogste levensproductie komt op naam van de Rederdochter Dorissa met 153.650 kilogram melk. Een bijzondere prestatie werd gerealiseerd door het bedrijf van Hans Eberl. Dit bedrijf heeft een van de hoogste producties van alle Beierse Fleckviehbedrijven met 64 koeien die in 305 dagen 10.781 kilogram melk met 4.10 procent vet en 3.53 procent eiwit produceerden. De tussenkalftijd van dit bedrijf is 368 dagen, het celgetal ligt op 78.000. Op dit bedrijf komen elk jaar meer van nature hoornloze koeien waarvan verschillende als stiermoeder worden ingezet.

De koe met de hoogste fokwaarde is Romina van Josef Wagner. Met een vaarzenlijst van 9.999 kilogram melk met 4,82 procent vet en 4,01 procent eiwit en een totaalfokwaarde van 153 is zij een zeer populaire stiermoeder. Uit deze koefamilie kwamen al fokstieren als BFG Enrico en BFG Manager. Van Romina zijn embryo's in Nederland verkocht via Exciting Genes.

Neem voor meer informatie contact op met Stef Beunk, Bayern Genetik, stef@fleckviehkoeien.nl of kijk op www.fleckviehkoeien.nl en www.gezond-rendement.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.