Verse biologische ingrediƫnten zijn de basis voor een heel bijzonder diner. Op 12-12 koken 12 koks van Green Cook een twaalfgangen-amusediner. Niet helemaal toevallig omdat er twaalf sterren in het nieuwe keurmerk voor biologische producten zitten.
Het Sterrendiner wordt verzorgd door twaalf chef-koks die samenwerken in het Green Cook project. De twaalf Green Cooks hebben hun tanden gezet in een probleem dat voor iedereen herkenbaar is, maar toch lastig op te lossen: voedselverspilling. Ook andere duurzaamheidsvraagstukken komen aan bod. De chef-koks kijken kritisch naar hun eigen bedrijf en treden op als ambassadeurs voor duurzaam genieten. Ze ondersteunen collega's om ook een voortrekkersrol te nemen om de horeca, bedrijfsrestaurants en keuken van verzorgingsinstellingen duurzamer te maken.
De echte kookliefhebbers kunnen het Sterrendiner meemaken. Green Cook vraagt hun om een recept op basis van biologische ingrediƫnten in te sturen. De 12 beste inzendingen mogen op 12-12 naar Den Haag komen, aftrap om 17:00 uur. De Green Cooks vormen de jury. De twaalf creatiefste inzendingen krijgen een boodschappenpakket van de Groene Kerstman.
De recepten moeten voor 7 december 2011 ingestuurd worden. Dit kan via sterrendiner@proefdeaandacht.nl.
Klik hier voor meer informatie over het Sterrendiner.
Bron: Proef de aandacht
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Illustreert het nieuwe biologisch keurmerk
Sterrendiner: 12 koks koken 12-12 een twaalfgangendiner
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis