Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op veel plekken biologisch vlees te koop

Dierentuinen maken menukaarten diervriendelijker

Veel dierentuinen hebben de menukaarten in hun horeca diervriendelijker gemaakt. Biologische snacks zijn inmiddels te krijgen in onder meer Artis, Dierenpark Amersfoort, Beekse Bergen, Burgers' Zoo en Ouwehands Dierenpark.

De zoos werden vorig jaar door stichting Wakker Dier erop gewezen dat ze in hun restaurants veel dieronvriendelijke producten verkochten. "Gaiapark en Avifauna serveerden zelfs bedreigde paling. En bij Vogelpark Avifauna werd nog foie gras van mishandelde ganzen en eenden gevonden", zegt Hanneke van Ormondt van Wakker Dier. "Het was heel raar dat een dierentuin aan de ene kant zegt goed voor dieren te zijn en diersoorten wil behouden en aan de andere kant in de horeca vooral bedreigde en mishandelde diersoorten hebben."

Meer biologisch

Bijna alle dierentuinen hebben stappen gezet. "Ook biologisch vlees is nu op veel plekken te koop. Wat ik heel leuk vind is dat het Dolfinarium niet alleen de bezoekers gecertificeerde vis voorzet, maar ook aan hun dieren." Verder schakelde Burgers' Zoo over op biologische kaas.

Van Ormondt: "Vorig jaar was het nog zoeken naar positieve puntjes. We zijn nu erg blij met de genomen stappen." Maar de tuinen zijn nog niet van Wakker Dier af. "Er worden nog heel veel kaas en eieren gebruikt van kippen die nooit buiten komen. Hopelijk verandert dat in 2012."

Bron: NOS
Publicatiedatum: