Minder antibiotica met slangengif

Het gebruik van antibiotica en het gevaar van resistentie zijn momenteel veel in het nieuws. Soms is antibiotica het enige redmiddel bij een bacteriële infectie, zoals mastitis. Maar bij beginnende en matige ontstekingen kan antibiotica echter ook een onnodig zwaar middel zijn. Tijdens de Akkerbouw en Veeteeltdagen in Gorinchem trok ECOstyle veel belangstelling met het geneesmiddel Pyrogenium dat ingezet kan worden in de strijd tegen ontstekingen.

Pyrogenium kan als medicatie worden ingezet in plaats van antibiotica. De belangrijkste werkzame stof van Pyrogenium is lachesis, slangengif. Het immuunsysteem van het dier wordt door het verdunde slangengif geactiveerd en reageert heftig door razendsnel witte bloedcellen aan te maken. Bacteriën worden niet direct gedood door Pyrogenium, maar het zelfgenezingsproces wordt krachtig bevorderd en versneld. Het lichaam van het dier wordt gestimuleerd om zelf de ontsteking te overwinnen. Een bijkomend voordeel is dat er zo geen resistentie kan ontstaan.


Robotmelken

Pyrogenium is ideaal voor de veehouder die met de robot melkt. De robot signaleert in een zeer vroeg stadium verhoogde geleidbaarheid, wat kan duiden op een beginnende mastitis. Bij behandeling met antibiotica twijfelt menig veehouder soms net te lang met het inzetten van medicatie. Met Pyrogenium kan na het eerste signaal van de computer de behandeling direct worden gestart en de melk kan worden doorgeleverd aan de fabriek. Pyrogenium werkt gelijktijdig op de vier kwartieren en de effectiviteit van Pyrogenium is eenvoudig te volgen op het computerscherm.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.