Fifteen start met Eco-Schools

Leerlingen restaurant Fifteen Amsterdam ontvangen diploma

Eenentwintig leerlingen van restaurant Fifteen Amsterdam ontvingen afgelopen weekend hun diploma voor kok of gastheer/-vrouw. Een record aantal, nadat het succesvolle concept van Jamie Oliver's Fifteen Londen eind 2004 naar Nederland is gekomen. Daarnaast werd bekend gemaakt dat Fifteen start met Eco-Schools, het keurmerk voor duurzame scholen.

Uitzicht op duurzaam werk

Voor de achtste keer mocht opleidingsrestaurant Fifteen zondag leerlingen hun diploma overhandigen. De jongeren hadden voor het begin van hun opleiding bij Fifteen een afstand tot de arbeidsmarkt. Fifteen laat hiermee zien dat voor Wajongers met de juiste begeleiding wel degelijk uitzicht bestaat op duurzaam werk.

Trotse oprichter

Sarriel Taus, oprichter van restaurant Fifteen, zegt hierover: "Er zijn 175.000 wajongers in Nederland. De slechte economische vooruitzichten maken het voor deze doelgroep nog moeilijker om aan het werk te komen. Wij focussen op wat deze mensen wel kunnen en dat is heel veel. Ik ben ontzettend trots op onze studenten, maar ook ongelofelijk trots op alle mensen die hieraan bijgedragen hebben."

Groene Vlag, het keurmerk voor duurzame scholen

In restaurant Fifteen is altijd veel aandacht voor duurzaamheid. Alle ingrediënten die gebruikt worden zijn duurzaam geproduceerd. Ook is het één van de eerste restaurants waar led-verlichting is toegepast en waar tijdens de opleiding het vak duurzaamheid wordt onderwezen. Om duurzaamheid in de opleiding te verankeren streeft Fifteen er naar om binnen een jaar de Groene Vlag van Eco-Schools te behalen. Dit is het internationale, door de VN erkende keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd nemen meer dan 40.000 scholen in 54 landen deel aan dit programma.

Bron: High Profile

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.