Albanese delegatie bezoekt Bionext

Op 7, 8 en 9 november was een delegatie van de Albanese overheid en onderzoekswereld op bezoek in Nederland. Doel was om te leren van de ervaringen van de overheid, het bedrijfsleven en NGO's met het ondersteunen van de ontwikkeling van de biologische landbouw.

Albanië is een Europees land met bijna 4 miljoen inwoners dat graag lid wil worden van de EU. Albanië ziet mogelijkheden voor de ontwikkeling van de biologische groenteteelt. Het land is bezig met het opstellen van een eigen norm voor biologische productie en men heeft ongeveer 80 gecertificeerde biologische bedrijven, verdeeld over olijventeelt, groenteteelt en verzameling van medicinale en aromatisch kruiden. De delegatie bezocht het kantoor van Bionext op 7 november om te leren over de successen van Bioconnect en de wijze waarop de biologische sector in Nederland is georganiseerd.


Van links naar rechts: Mr. Fatos Fico, Director of AFTD (Albanian Foundation for Training & Development), Marian Blom, projectleider regelgeving Bionext, Mr. Ndoc Faslia, Vice Minister, Ministry of Agriculture, Food and Consumer Protection, Bart Soldaat, coördinator van het Albanese bezoek, Mr. Pandeli Boci, Director of the Centre for the Transfer of Technologies

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.