"Kans op groter pand grijp ik met beide handen aan"

Groene Winkel Utrecht: levendig en afwisselend

Tholen - Margot Verstegen runt inmiddels al 26,5 jaar De Groene Winkel Utrecht. De winkel is gevestigd in het centrum van de stad en komt voort uit een stichting. "De Groene Winkel was ooit een franchise-organisatie, met op het hoogtepunt ongeveer dertien winkels. Toen dat niet genoeg bleek te zijn, gingen de winkels zelfstandig verder. Er zijn nu nog drie Groene Winkels over.Het leukste vindt ze dat de winkel erg levendig is. "Iedere dag is anders, er is veel afwisseling. 's Zomers is het ook heerlijk als de deur open staat. De geluiden van de straat komen dan echt de winkel binnen."

Veel van de klanten wonen niet in de buurt van de winkel, maar werken in Utrecht. "Omdat ze toch in de stad zijn, nemen ze dan wat mee. Omdat bijna alle voedingswinkels uit de binnenstad zijn verdwenen, komen er ook mensen binnen die niet voor biologisch kiezen, maar gewoon iets nodig hebben. En de gemiddelde besteding is laag omdat er weinig parkeergelegenheid in de buurt is. "Als je vijf kilometer verderop woont, neem je bijvoorbeeld op de fiets niet snel vijf kilo aardappelen mee."


Margot en medewerker Dennis

Er zijn klanten bij die echt al vanaf het begin in de winkel komen. En sommigen komen wel vijf keer in de winkel boodschappen doen. Mede daarom wil Margot zo min mogelijk van personeel wisselen. "Het is belangrijk dat de medewerkers van alles op de hoogte zijn. Ze moeten elke klant kunnen helpen. En vaste klanten kunnen we dan beter van dienst zijn. Dit omdat ze dan vaak vooraf weten wat de klant zal bestellen."Veranderingen

De huidige winkel en de positie van biologische voeding is niet te vergelijken met 26 jaar geleden. Zo was er in het begin niet eens een kassa. "We maakten optellingen op een oude krant. Er waren zelfs klanten die vonden dat je als biologische winkel geen kassa hoorde te hebben."

Ze weet ook nog goed dat de eerste biologische bananen geleverd werden. "En de twee kistjes bio-tomaten tijdens de wintermaanden wekten ook mijn verbazing. Toen was alles nog helemaal seizoensgebonden en stond de import nog op een laag pitje."


Rechtsboven: hier spelen de kinderen al heel veel jaren mee

Groter pand

Het is een relatief kleine winkel, en op de huidige locatie is geen ruimte voor uitbreiding. Margot betreurt dit. "Dit pand is te klein om nog te groeien, daarom ben ik al meer dan tien jaar op zoek naar een groter pand op een mooie locatie. Mocht ik de kans krijgen, dan grijp ik deze met beide handen aan."

Voor meer informatie:

Margot Verstegen
De Groene Winkel Utrecht
Zadelstraat 16-18
3511 LT Utrecht
030 2316164
info@degroenewinkelutrecht.nl
www.degroenewinkelutrecht.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven