"90% van onze klanten is passant"

EkoPlaza Grote Marktstraat moet begrip worden in Den Haag

Tholen - De EkoPlaza aan de Grote Marktstraat in Den Haag is op het eerste oog niet eenvoudig te vinden. "We zitten middenin het centrum, maar de klant moet wel de roltrap af om bij de winkel terecht te komen", licht winkelier Dick Heijnen toe. Eenmaal beneden treffen zij een grote EkoPlaza aan, van wel 1000 vierkante meter. "Dit is qua oppervlakte de grootste EkoPlaza van het land. In 2012 gaan we waarschijnlijk verbouwen om meer in lijn met de overige EkoPlaza's te komen. Over de uitvoering en mogelijkheden wordt nog overleg gevoerd met de verhuurder."De winkel is nu al vier jaar op deze locatie gevestigd. Dick geeft aan dat het iedere week beter loopt. "Dit heeft zijn tijd nodig, maar ik ben ervan overtuigd dat deze winkel over een paar jaar een begrip zal zijn in Den Haag. Voorop staat ons belangrijkste doel: de klant moet met een tevreden gevoel de winkel verlaten."


De entree, met een opvallende stand vol met Sinterklaaslekkernijen

90% passanten

Deze EkoPlaza moet het in tegenstelling tot andere EkoPlaza-vestigingen niet hebben van vaste klanten. Het merendeel van de mensen die hier binnenstapt is passant. Dick schat dit aandeel zelfs op 90 procent. "Daarom is het voor ons zaak om iedere week een interessante, leuke winkel weg te zetten. En we moeten het veel hebben van de mond-tot-mondreclame." Er wordt ook volop gefolderd en geadverteerd. Dick probeert klanten met scherpe aanbiedingen naar binnen te lokken.


De brood- en zuivelafdeling

Dick geeft aan dat de gemiddelde besteding van de klanten in zijn winkel wel wat lager ligt dan gebruikelijk. "Het is niet echt handig om met een heel volle boodschappentas door de stad te sjouwen." Vorig jaar heeft de winkel ook de nodige hinder ondervonden van winterse weersomstandigheden en de stakingen in het openbaar vervoer. Hierdoor was de winkel lastig te bereiken.
 

Een uitgebreide groente-afdeling

Beyond Bio

Dick is aangesloten bij Beyond Bio. Hij is erg tevreden over de gang van zaken daarin. "Dit is allemaal prima geregeld. De directie is keihard bezig, mijn complimenten daarvoor. Het wordt allemaal steeds professioneler."


Het bestelproces bij deze EkoPlaza is een vak apart. Medewerker Ton (links), die meestal de bestellingen doet, geeft aan dat het vrij lastig is om de juiste hoeveelheden en producten te bestellen. "Het klantengedrag is ook zo veranderlijk. Maar inmiddels doe ik dit al zo lang, dat dit me redelijk goed afgaat."

Voor meer informatie:

Dick Heijnen
EkoPlaza Den Haag Grote Marktstraat
Grote Marktstraat 115
2511 BJ Den Haag
070 3281378
grotemarktstraat@ekoplaza.nl
www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven