Urine Canadese kinderen schoner na eten bio-groenten en fruit

Het belang van het eten van biologische groenten en fruit is wederom aangetoond. Dit blijkt uit een studie naar het voedingspatroon van kinderen in Canada. Volgens een woordvoerder van de Britse Soil Assocation, Josh Stride, toont het onderzoek aan hoe belangrijk het is om biologisch geteelde producten te eten.

Het onderzoeksteam veranderde de eetgewoonten van een selectie jongeren in het land. Toen ze begonnen werden er nog regelmatig residuen van gewasbeschermingsmiddelen in de urine aangetroffen. Toen ze biologische groenten en fruit begonnen te consumeren, verdween dit. En toen ze weer terugkeerden in hun oude patroon, werd daar al snel het bewijs van teruggevonden in de urine.

"Simpel gezegd bevat biologische voeding meer goede dingen die we nodig hebben, zoals vitaminen en mineralen, en minder van de slechte dingen die we zeker niet nodig hebben, zoals pesticiden en additieven."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.