In Nederland worden elke dag meer dan drie miljoen maaltijden geserveerd in alle restaurants samen. Een gast betaalt bij een Fill the Cup restaurant 20 cent extra voor een maaltijd en helpt een kind aan een maaltijd op school. Inderdaad, het kost slechts 20 cent om een kind in een arm land een schoolmaaltijd te bezorgen. Zo eenvoudig is het. Wij een maaltijd, Zij een maaltijd.
Het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties zorgt ervoor dat deze kinderen een maaltijd krijgen op school. Zo krijgt elk kind waar het recht op heeft: goede voeding, onderwijs, verzorging, toekomst.
Stel je voor dat we allemaal 20 cent extra betalen dan kunnen we honderden, duizenden, zelfs miljoenen kinderen helpen, elke dag.
Restaurants die lid zijn van Fill the Cup zijn te herkennen aan het Fill the Cup-logo op raamstickers, posters en tafelkaartjes. Steeds meer restaurants doen mee.
Wist je dat? Als je in je restaurant elke dag 40 maaltijden serveert, je dan per jaar totaal 12.000 kinderen aan een maaltijd helpt. Bij 70 gasten per dag zou je 21.000 kinderen aan een maaltijd helpen.
Voor meer informatie: www.jointhecup.org en op deze pagina staat meer over hoe je als restaurant kunt deelnemen.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Restaurant vraagt 20 cent extra voor maaltijd
Fill the Cup: help kind in arm land aan schoolmaaltijd
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-10 "Londense reclamebeperking voor junkfood voorkomt bijna 100.000 gevallen van obesitas"
- 2022-08-08 De salades van SLA zijn nu via Crisp door heel Nederland verkrijgbaar
- 2022-07-21 Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
- 2022-07-20 Grote inhaalslag voor de horeca dit jaar met verwachte volumegroei van 30% tot 35%
- 2022-07-19 Finalisten Gaia Green Awards 2022 zijn bekend
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant