Restaurant vraagt 20 cent extra voor maaltijd

Fill the Cup: help kind in arm land aan schoolmaaltijd

In Nederland worden elke dag meer dan drie miljoen maaltijden geserveerd in alle restaurants samen. Een gast betaalt bij een Fill the Cup restaurant 20 cent extra voor een maaltijd en helpt een kind aan een maaltijd op school. Inderdaad, het kost slechts 20 cent om een kind in een arm land een schoolmaaltijd te bezorgen. Zo eenvoudig is het. Wij een maaltijd, Zij een maaltijd.

Het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties zorgt ervoor dat deze kinderen een maaltijd krijgen op school. Zo krijgt elk kind waar het recht op heeft: goede voeding, onderwijs, verzorging, toekomst.Stel je voor dat we allemaal 20 cent extra betalen dan kunnen we honderden, duizenden, zelfs miljoenen kinderen helpen, elke dag.

Restaurants die lid zijn van Fill the Cup zijn te herkennen aan het Fill the Cup-logo op raamstickers, posters en tafelkaartjes. Steeds meer restaurants doen mee.

Wist je dat? Als je in je restaurant elke dag 40 maaltijden serveert, je dan per jaar totaal 12.000 kinderen aan een maaltijd helpt. Bij 70 gasten per dag zou je 21.000 kinderen aan een maaltijd helpen.

Voor meer informatie: www.jointhecup.org en op deze pagina staat meer over hoe je als restaurant kunt deelnemen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven