De 'Meisterwerk Chocolaterie' in het Duitse Landsberg biedt sinds halverwege deze maand onder de merknaam 'Frohnatur een nieuwe biologische lijn aan. Eind augustus heeft chocolatier Michael Dillinger het biologisch certificaat ontvangen. "Om chocolade van biologische kwaliteit te kunnen produceren, moeten niet alleen de ingrediƫnten goedgekeurd zijn, ook de productie moet gecertificeerd. Dit zorgt voor meer bureaucreatie, er is meer personeel nodig maar er is ook meer transparantie." Alle chocolade wordt nog echt met de hand bereid.
De bedoeling is dat in de toekomst ongeveer een derde van het hele assortiment van de chocoladefabriek biologisch zal zijn. Voor de komende feestmaand zal een Lansberg-adventkalender verkrijgbaar zijn met biologische chocolade.
Bron: Augsburger Allgemeine
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Nieuw van Beltane: Biomix Bloemkool Ovenschotel
- 2022-05-17 Nieuw: 9x Gebrand bamboezout & zwarte knoflook
- 2022-05-11 Nieuw: Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus
- 2022-05-06 "Laag gehalte insectenmeel stimuleert mensen om het eens uit te proberen"
- 2022-05-03 Binnenkort bij Amanvida: Goldate - biologische dadelproducten uit Dubai
- 2022-04-28 Zeilend vrachtschip Tres Hombres lost bio-cacao in Amsterdam
- 2022-04-26 Uitgekeken op snacks ontwikkelde Marco een biologische bananenreep
- 2022-04-25 Nieuw: Notenmeel van Nice & Nuts
- 2022-04-22 Twee nieuwe repen met 'gezeilde cacao'
- 2022-04-22 Geen kroket, maar Kriket
- 2022-04-20 Nieuw: Lima maïswafels met vegan chocolade
- 2022-04-14 Slim snacken met de nieuwe repen van Smartful
- 2022-04-11 Best New Organic Product: BioToday candybars
- 2022-04-11 Bezoekers van Nieuw Mos proeven Fonio
- 2022-04-06 Rijst- en maiswafels in een nieuw jasje
- 2022-04-05 Nieuw in het chipsschap: De Rit Pea Snacks
- 2022-04-05 Albert Heijn introduceert verpakkingsvrij boodschappen doen
- 2022-04-04 Currypasta van ONOFF nu ook in grootverpakking
- 2022-03-24 Boete voor producent van bio-chocoladepasta voor baby's en peuters
- 2022-03-23 Amandelen van regeneratieve biologische teelt