Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overleg tussen bio-bedrijven in Saksen en Neder-Silezië

Duitsland: Meer belangstelling dan ooit voor EkoConnect

Wat als ik mijn bedrijf moet opgeven? En: Biedt de teelt van en handel in biologische producten perspectief voor de plattelandsontwikkeling in onze regio? Deze en vele andere vragen stellen deelnemers aan het project 'Ökologisch Handeln'. Volgens de organisator EkoConnect is de belangstelling voor dit project groter dan ooit. Het voorlichtingsproject wordt vanuit het Europees fonds voor regionale ontwikkeling gefinancierd en duurt al ongeveer twee jaar en drie kwartaal.
 
Het gaat om de regio's Sachsen en Neder-Silezië. Boeren in deze regio's staan voor tal van kansen en uitdagingen. En ze hebben te kampen met toenemende concurrentie als het gaat om het gebruik van het landbouwareaal. Steeds meer land wordt gebruikt voor de teelt van energiegewassen voor biogas.



Het project biedt bedrijven en andere aangesloten organisatie in de eco-landbouw en voedingsindustrie in beide regio's een grensoverschrijdend netwerk. Hierin kunnen zij allerlei actuele thema's bespreken.

Op 25 november werd in Görlitz bijvoorbeeld een workshop 'Unternehmensnachfolge in landwirtschaftlichen Betrieb' gehouden.

Bron: persbericht EkoConnect via bio-markt.info 
Publicatiedatum: