Overleg tussen bio-bedrijven in Saksen en Neder-Silezië

Duitsland: Meer belangstelling dan ooit voor EkoConnect

Wat als ik mijn bedrijf moet opgeven? En: Biedt de teelt van en handel in biologische producten perspectief voor de plattelandsontwikkeling in onze regio? Deze en vele andere vragen stellen deelnemers aan het project 'Ökologisch Handeln'. Volgens de organisator EkoConnect is de belangstelling voor dit project groter dan ooit. Het voorlichtingsproject wordt vanuit het Europees fonds voor regionale ontwikkeling gefinancierd en duurt al ongeveer twee jaar en drie kwartaal.
 
Het gaat om de regio's Sachsen en Neder-Silezië. Boeren in deze regio's staan voor tal van kansen en uitdagingen. En ze hebben te kampen met toenemende concurrentie als het gaat om het gebruik van het landbouwareaal. Steeds meer land wordt gebruikt voor de teelt van energiegewassen voor biogas.Het project biedt bedrijven en andere aangesloten organisatie in de eco-landbouw en voedingsindustrie in beide regio's een grensoverschrijdend netwerk. Hierin kunnen zij allerlei actuele thema's bespreken.

Op 25 november werd in Görlitz bijvoorbeeld een workshop 'Unternehmensnachfolge in landwirtschaftlichen Betrieb' gehouden.

Bron: persbericht EkoConnect via bio-markt.info 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven