VS: Rapporten helpen consumenten bij maken gezonde voedingskeuze

Twee recente rapporten van het Organic Center kunnen de consument helpen bij het maken van voedselkeuzes. Zij kunnen zo de inname van pesticiden verminderen, en tegelijkertijd de totale voedingswaarde van hun voeding verbeteren. De rapporten, getiteld Dietary Risk Index en Transforming Jane Doe's Diet, zijn gebaseerd op onderzoeken van de USDA en EPA.

In de rapporten is vastgesteld dat met het overstappen naar biologische geproduceerd en verwerkt voedsel, de hoeveelheid pesticiden die de consumenten binnenkrijgen aanzienlijk kan worden verminderd. Een aantal eenvoudige veranderingen in het gedrag kan de blootstelling daaraan tot bijna het nulpunt doen dalen.De Dietary Risk Index (DRI) focust op de relatieve risico's van keuzes in de voeding, als het gaat om de blootstelling aan pesticiden. Dit geschatte risico wordt vervolgens gemeten aan het door EPA opgestelde 'niveau van bezorgdheid'.

Het Jane Doe's Diet (TJDD) gaat zelfs nog een stap verder dan het berekenen van pesticidetoxiciteit in de voeding. Hierin wordt namelijk ook gekeken naar de inname van 27 essentiële voedingsstoffen. TJDD heeft wat aanbevelingen voor de 'USDA My Plate recommendations'. Zo kan de aardbeienjam het beste vervangen worden door verse bio-aardbeien. En het is beter om biologisch volkorenbrood te eten in plaats van verrijkt wit brood. Door deze en andere relatief eenvoudige veranderingen, kan een stijging van 79 procent in de gemeten voedingsstoffen gerealiseerd worden. En zo krijgt men ook twee derde minder pesticiden binnen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.