Een duurzame voedselstrategie voor de Leidse regio

Jubileumconferentie 'Duurzaam duurt het langst'

Op vrijdag 25 november, van 10:30-17:30 uur organiseert de Stichting Kenniscentrum voor Duurzame Ontwikkeling en Burgerinitiatieven (IDeeWinkel) in samenwerking met de Leidse MilieuRaad haar eerste jubileumconferentie. Deze zal plaatsvinden in de Raadzaal van het Stadhuis in Leiden.

De sprekers op deze dag zijn deskundigen op het gebied van duurzaamheid en voedsel. De wereldbevolking groeit snel en steden groeien relatief zelfs nog sneller. Steden herbergen nu al 52 procent van de wereldbevolking. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met een diepgaande milieucrisis en een toenemende grondstoffenschaarste. Dit maakt het verduurzamen van steden tot een van de belangrijkste opgaven voor de komende decennia. Ook de afname van biodiversiteit is een bedreiging die om een omslag in het beleid vraagt.


De Stichting IDeeWinkel doet een voorzet met een manifest voor een lokale voedselstrategie om deze bedreiging het hoofd te bieden. Wordt Leiden de eerste gemeente in Nederland met een lokaal voedselbeleid?

Wilt u ook invloed hebben op de invulling van deze strategie, kom dan ook naar de raadzaal om samen met andere belangstellenden punten voor het 'Manifest voor een lokale voedselstrategie' op te stellen. Dit manifest wordt aangeboden aan de Leidse duurzaamheid- en biodiversiteitwethouder Frank de Wit.
 

Er is nog plaats!

Ga voor aanmelding voor deze conferentie naar de website van de IDeeWinkel. En klik hier voor de bijlage, waarin het programma van de conferentie staat.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven