Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Landbouwsecretaris Griese: "Biologische landbouw vooruit helpen"

De landbouwsecretaris van Rijnland-Palts, Thomas Griese, heeft tijdens de viering van het vijfentwintigjarig jubileum van 'Bioland Rheinland-Pfalz/Saarland' een toespraak gehouden. De toespraak ging over de ontwikkeling en perspectieven van bio-landbouw in de regio.

"Ik sta voor een meer duurzaam beheer van onze beperkte agrarische hulpbronnen. We moeten de levensvatbaarheid van de gehele voedingssector op de lange termijn verbeteren. Essentiƫle bouwstenen voor een duurzaam beheer en efficiƫnt gebruik van hulpbronnen zijn een verantwoordelijke land- en wijnbouw."

"Met ons programma PAUL gaan we de uitdagingen aan. Bijvoorbeeld de klimaatverandering, voedselveiligheid, dierenwelzijn, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en de stimulering van het gebruik van regionale producten. Biologische landbouw speelt hier een belangrijke rol in."

Het ministerie heeft besloten om de steun voor biologische landbouw (en de omschakeling daarnaar) te behouden en de subsidie voor diervriendelijke landbouwmethoden te verhogen.

Volgens Griese gaan de hervormingsvoorstellen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid de goede richting op, maar is dit nog niet voldoende voor een op consumenten gerichte landelijk dekkende, concurrerende en op kwaliteit gerichte landbouw. Hij pleit bijvoorbeeld voor strengere maatregelen als het gaat om bijvoorbeeld vruchtwisseling. "Biologische landbouw voldoet automatisch aan de eisen van het 'vergroenen'."

Publicatiedatum: