"Omschakeling voor deze boeren minder grote stap"

Bijeenkomst 'Duurzaam boer blijven door biologisch ondernemen'

Tholen - Op 29 november wordt een bijeenkomst gehouden voor gangbare melkveehouders die belangstelling hebben voor de biologische landbouw. Projectleider Goaitske Iepema van LTO Noord geeft aan dat boeren uitgenodigd zijn die meedoen aan het Duurzaam Boer Blijven-project. "Deze boeren werken al wat extensiever en houden de cijfers over hun kringloop bij. Voor hen zou omschakeling naar bio daardoor een minder grote stap zijn. Zij hebben vaak ook niet meer land nodig om met de biologische werkwijze te kunnen starten."
 


Er zijn tot nu toe vijftien aanmeldingen binnengekomen en Goaitske verwacht veel van de voorlichtingsdag. "De boeren komen natuurlijk vooral om te ori├źnteren; deze dag kan een duwtje in de rug geven." De bijeenkomst 'Duurzaam boer blijven door biologisch ondernemen' zal plaatsvinden op het biologisch melkveebedrijf van Frank Lankhorst aan de Barneveldseweg in Nijkerk.
 
Sprekers zijn Goaitske zelf, ketenmanager Vlees en Zuivel Maurits Steverink en Frank Verhoeven. Ook zijn vertegenwoordigers van Friesland Campina en Rouveen present om te vertellen over de huidige marktsituatie.
 
Bekijk hier de uitnodiging.

En kijk voor meer informatie over het project Duurzaam Boer Blijven op deze website.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.