
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Tien nieuwe bio-boerderijen ontvangen stimuleringsprijs voor omschakeling
- "Volg je orders en statussen voortaan met stoplichten"
- "Voor ons was het een no-brainer om iets te doen met bio-katoen"
- Drie op de vijf Nederlandse volwassenen vinden prijs belangrijker dan herkomst van voedsel
- Helft Nederlanders eet jaarlijks ruim 13 kilo méér suiker dan gedacht
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
"Ramon Beuk: "Gerecht met mooi verhaal smaakt beter"
Eerste Puur Restaurant Week succesvol
Doel van de Puur Restaurant Week is het stimuleren van het gebruik van h'eerlijke producten. Tijdens de Puur Restaurant Week ervaren gasten en chefs dat koken met pure producten toegevoegde waarde biedt voor mens, dier, milieu én dat dit ook de smaak van de gerechten ten goede komt.
Uit de reacties van gasten en de deelnemende restaurants blijkt het enthousiasme voor het Puur Menu. Kees van Marle, chef bij Restaurant Circles bij Hotel Casa 400 in Amsterdam: "Een ontzettend leuke Puur Restaurant Week geeft je als kok ook wel een goed gevoel om met deze mooie producten te mogen werken." Ramon Beuk, ambassadeur van de Puur Restaurant Week; "Een gerecht met een mooi verhaal smaakt beter."
Nieuw dit jaar was de verkiezing van het Puurste Restaurant van Nederland. De vakjury heeft Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee als winnaar gekozen uit zes genomineerden. "Parel van Egmond, ridder in de orde van de duurzaamheid en culinair hoogtepunt aan de Noordzeekust", aldus Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw.
Restaurant Natuurlijk scoort hoog op de drie pijlers van de Puur Restaurant Week: biologisch, Fairtrade en duurzame vis. Ook het enthousiasme waarmee de eigenaren, Niels en Mirjam Gouda, zelf kiezen voor duurzaamheid en hun gasten hiertoe op een positieve manier stimuleren spreekt de jury aan. Restaurant Natuurlijk is een horecagelegenheid die duurzaamheid op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk maakt. Op de menukaart van Natuurlijk vind je gerechten bereid met veel duurzame, biologische en streekgebonden producten.
Mirjam Gouda: "Wij zijn 'natuurlijk' trots dat wij ons restaurant een jaar lang 'Puurste Restaurant van Nederland' mogen noemen. Tijdens de Puur Restaurant Week hebben we ontzettend veel positieve reacties ontvangen van onze gasten. Zij vinden het leuk om het verhaal te horen achter de h'eerlijke producten die we in het Puur Menu hebben verwerkt. Voor ons is dit een extra stimulans om op deze weg verder te gaan."
Wil je weten wanneer volgend jaar de Puur Restaurant Week wordt gehouden en welke restaurants dan meedoen? Meer informatie volgt binnenkort op www.puurrestaurantweek.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025