"Ramon Beuk: "Gerecht met mooi verhaal smaakt beter"

Eerste Puur Restaurant Week succesvol

Van 14 tot en met 20 november werd dit jaar voor het eerst de Puur Restaurant Week gehouden. Maar liefst 330 restaurants in het hele land zetten een Puur Menu op de kaart. Drie duurzame pijlers stonden hierbij centraal: biologisch, Fairtrade en duurzame vis.

Doel van de Puur Restaurant Week is het stimuleren van het gebruik van h'eerlijke producten. Tijdens de Puur Restaurant Week ervaren gasten en chefs dat koken met pure producten toegevoegde waarde biedt voor mens, dier, milieu én dat dit ook de smaak van de gerechten ten goede komt.

Uit de reacties van gasten en de deelnemende restaurants blijkt het enthousiasme voor het Puur Menu. Kees van Marle, chef bij Restaurant Circles bij Hotel Casa 400 in Amsterdam: "Een ontzettend leuke Puur Restaurant Week geeft je als kok ook wel een goed gevoel om met deze mooie producten te mogen werken." Ramon Beuk, ambassadeur van de Puur Restaurant Week; "Een gerecht met een mooi verhaal smaakt beter."Nieuw dit jaar was de verkiezing van het Puurste Restaurant van Nederland. De vakjury heeft Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee als winnaar gekozen uit zes genomineerden. "Parel van Egmond, ridder in de orde van de duurzaamheid en culinair hoogtepunt aan de Noordzeekust", aldus Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw.

Restaurant Natuurlijk scoort hoog op de drie pijlers van de Puur Restaurant Week: biologisch, Fairtrade en duurzame vis. Ook het enthousiasme waarmee de eigenaren, Niels en Mirjam Gouda, zelf kiezen voor duurzaamheid en hun gasten hiertoe op een positieve manier stimuleren spreekt de jury aan. Restaurant Natuurlijk is een horecagelegenheid die duurzaamheid op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk maakt. Op de menukaart van Natuurlijk vind je gerechten bereid met veel duurzame, biologische en streekgebonden producten.

Mirjam Gouda: "Wij zijn 'natuurlijk' trots dat wij ons restaurant een jaar lang 'Puurste Restaurant van Nederland' mogen noemen. Tijdens de Puur Restaurant Week hebben we ontzettend veel positieve reacties ontvangen van onze gasten. Zij vinden het leuk om het verhaal te horen achter de h'eerlijke producten die we in het Puur Menu hebben verwerkt. Voor ons is dit een extra stimulans om op deze weg verder te gaan."

Wil je weten wanneer volgend jaar de Puur Restaurant Week wordt gehouden en welke restaurants dan meedoen? Meer informatie volgt binnenkort op www.puurrestaurantweek.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.