Biologisch Thanksgivingdiner voor dak- en thuislozen in VS

Voor sommige dak- en thuislozen in de VS staat deze week (24 november) een biologisch Thanksgivingdiner op het menu. Het gaat om slechts een aantal daklozenopvangcentra, maar duidelijk is dat de trend richting biologisch ook daar merkbaar is.

"Wanneer ik een gast thuis uit zou nodigen voor Thanksgiving, zou ik hem ook geen bonen uit blik voorschotelen", legt Steve Badt uit. Hij geeft leiding aan de keuken van Miriam's Kitchen in Washington. "Een dakloze is mijn gast en verdient niet minder."

Het kost de keuken ook niks extra's, omdat alle voedsel gedoneerd wordt. "Waarom kan een gaarkeuken niet als hoogwaardig restaurant werken, wanneer het niemand extra geld kost?"

Miriam's Kitchen zal 150 daklozen voor het eerst een lokaal en volledig biologisch Thanksgivingdiner voorschotelen. Zelfs het dozijn kalkoenen is biologisch. De kalkoenen worden geschonken door de lokale Whole Foods-winkel. Ook biedt Sam Kass, assistent chef-kok in het Witte Huis, drie potten met honing aan. Deze honing is verzameld van bijenkorven in de tuin van het Witte Huis.

Deze opvang is zeker niet de enige. Zo zal de Organic Soup Kitchen in Santa Barbara een diner serveren aan 1000 mensen, dat voor 80 procent uit biologische ingredi├źnten bestaat. "Menen die op straat leven, leiden een kwetsbaar bestaan. het laatste dat ze nodig hebben is extra vergif van conventionele voedingsmiddelen". licht Anthony Carroccio toe.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven