Voor sommige dak- en thuislozen in de VS staat deze week (24 november) een biologisch Thanksgivingdiner op het menu. Het gaat om slechts een aantal daklozenopvangcentra, maar duidelijk is dat de trend richting biologisch ook daar merkbaar is.
"Wanneer ik een gast thuis uit zou nodigen voor Thanksgiving, zou ik hem ook geen bonen uit blik voorschotelen", legt Steve Badt uit. Hij geeft leiding aan de keuken van Miriam's Kitchen in Washington. "Een dakloze is mijn gast en verdient niet minder."
Het kost de keuken ook niks extra's, omdat alle voedsel gedoneerd wordt. "Waarom kan een gaarkeuken niet als hoogwaardig restaurant werken, wanneer het niemand extra geld kost?"
Miriam's Kitchen zal 150 daklozen voor het eerst een lokaal en volledig biologisch Thanksgivingdiner voorschotelen. Zelfs het dozijn kalkoenen is biologisch. De kalkoenen worden geschonken door de lokale Whole Foods-winkel. Ook biedt Sam Kass, assistent chef-kok in het Witte Huis, drie potten met honing aan. Deze honing is verzameld van bijenkorven in de tuin van het Witte Huis.
Deze opvang is zeker niet de enige. Zo zal de Organic Soup Kitchen in Santa Barbara een diner serveren aan 1000 mensen, dat voor 80 procent uit biologische ingrediƫnten bestaat. "Menen die op straat leven, leiden een kwetsbaar bestaan. het laatste dat ze nodig hebben is extra vergif van conventionele voedingsmiddelen". licht Anthony Carroccio toe.
Abonneren
Vacatures
- Boxmedewerker
- Coördinator backoffice
- Accountmanager industrie (internationaal)
- Assistent-Bedrijfsleider met doorgroei tot Operationeel manager
- Junior productspecialist biologische kruiden
- Avonturier / Zelfstandig recruiter
- Accountmanager
- Senior AGF Pricing Specialist
- Sales Support
- Quality Assurance Manager
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands
- 2022-02-07 Versplatform QSTA wil en kan nog flink groeien
- 2022-02-02 13 nieuwe Green Key locaties in Vlaanderen