Voor sommige dak- en thuislozen in de VS staat deze week (24 november) een biologisch Thanksgivingdiner op het menu. Het gaat om slechts een aantal daklozenopvangcentra, maar duidelijk is dat de trend richting biologisch ook daar merkbaar is.
"Wanneer ik een gast thuis uit zou nodigen voor Thanksgiving, zou ik hem ook geen bonen uit blik voorschotelen", legt Steve Badt uit. Hij geeft leiding aan de keuken van Miriam's Kitchen in Washington. "Een dakloze is mijn gast en verdient niet minder."
Het kost de keuken ook niks extra's, omdat alle voedsel gedoneerd wordt. "Waarom kan een gaarkeuken niet als hoogwaardig restaurant werken, wanneer het niemand extra geld kost?"
Miriam's Kitchen zal 150 daklozen voor het eerst een lokaal en volledig biologisch Thanksgivingdiner voorschotelen. Zelfs het dozijn kalkoenen is biologisch. De kalkoenen worden geschonken door de lokale Whole Foods-winkel. Ook biedt Sam Kass, assistent chef-kok in het Witte Huis, drie potten met honing aan. Deze honing is verzameld van bijenkorven in de tuin van het Witte Huis.
Deze opvang is zeker niet de enige. Zo zal de Organic Soup Kitchen in Santa Barbara een diner serveren aan 1000 mensen, dat voor 80 procent uit biologische ingrediënten bestaat. "Menen die op straat leven, leiden een kwetsbaar bestaan. het laatste dat ze nodig hebben is extra vergif van conventionele voedingsmiddelen". licht Anthony Carroccio toe.
Abonneren
Vacatures
Biologisch Thanksgivingdiner voor dak- en thuislozen in VS
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'