"Bevinden ons in de voorhoede van duurzaamheid"

H&M introduceert 'Conscious'-feestjurken

H&M introduceert deze week de nieuwe Conscious Party-collectie. Ook bij deze kledinglijn van H&M staan duurzaamheid en hergebruikte stoffen voorop. De onderliggende boodschap van de lijn met feestelijke kleding is dat een jurk voor het leven is en niet alleen voor tijdens de kerstdagen. Sinds de introductie van de 'Conscious'-collectie in april, heeft H&M gemerkt dat er veel interesse is in het verhaal achter de productie.

"Voor ons is het belangrijk dat de klant - of ze nou een conscious-product of een ander product kopen - voelt dat het op een verantwoorde manier wordt geproduceerd", zegt Helena Helmersson. "We werken hard en bevinden ons in de voorhoede van duurzaamheid. Maar met deze collecties willen we benadrukken dat de materialen zelfs extra duurzaam zijn."H&M gebruikt biologisch katoen, gerecycled polyester, tencel, verklaart Helena. "En soms gebruiken we gerecycled linnen en biologische hennep."

Op het hoofdkantoor in Stockholm is een hele afdeling gewijd aan het bedenken van nieuwe materialen en creatieve en ethische oplossingen. In Nederland loopt momenteel een proefproject, klanten kunnen hun oude kleren naar de winkels brengen, zodat deze gerecycled kunnen worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.