Seminars voor omschakeling naar bio-landbouw in Baden-Württemberg

Wat komt er bij kijken als je wilt omschakelen naar biologisch? Bioland organiseert de komende maand vier seminars, Bioland-adviseurs geven dan antwoord op deze vraag.

Vanaf 2012 is de regering van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg van plan om de omschakelingssubsidie opnieuw te introduceren. Het betreden van de biologische landbouwsector is voor elk bedrijf een grote stap. Om goed voorbereid te zijn worden nu dus seminars georganiseerd waarin de basisprincipes van de biologische akkerbouw en veeteelt aan bod komen.

Tot de voorlichting behoort ook een bezoek aan een nabijgelegen biologische boerderij. Geïnteresseerde boeren kunnen daardoor uit de eerste hand leren over de praktische uitvoering.De 'omschakelingsseminars' zullen plaatsvinden op 24 november in Bildungszentrum Domäne Hochburg, op 1 december in Gästehaus Löwen, op 7 december bij Gasthof Hirsch (met rondleiding op Bioland-Hofs Staatsdomäne Maßhalderbuc) en op 13 december in de agrarische school Bad Waldsee (met rondleiding op Bioland-Rösslerhofs in Schlier).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven