Implementatie handleiding voor bio-landbouw in Afrika begonnen

Op 16 november heeft in de Zwitserse FiBL de 'African Organic Agriculture Training Manual' gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens de internationale conferetnie over ecologische en biologische landbouw in Nairobi. Deze presentatie markeert het begin van een twee jaar durend validatieproces. FiBL heeft organisaties die betrokken zijn bij de biologische en duurzame landbouwtraining in Afrika uitgenodigd om het materiaal te testen.

Biologische landbouw kan een aantrekkelijke optie zijn voor Afrikaanse boeren en lokale economieën verbeteren. FiBL en partners uit de Afrikaanse biologische beweging hebben een geïllustreerde handleiding ontwikkeld. En dit wordt ondersteund door een uitgebreide online directory. Hiermee worden kleine boeren ondersteund bij de uitvoering van biologische landbouwtechnieken.

De partners zijn onder andere de IFOAM, de 'African National Organic Agriculture Movement' (NOAMs) en allerlei agrarische deskundigen uit heel Afrika.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.