Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stevia toegelaten als zoetstof in voedingsproducten

De Europese Commissie heeft besloten de zoetstof stevia in producten toe te staan. Stevia kan worden gebruikt als vervanger van bijvoorbeeld suiker en is bovendien gezonder.

Stevia (officiƫle naam: steviolglycosiden) is een zoetstof die voorkomt in de steviaplant. Het zoetgehalte van de stof is vele malen hoger dan in suiker, waardoor minder stof per product nodig is om het een zelfde zoetgehalte te geven. Ook bevat de stof weinig calorieƫn en veel gezonde bestanddelen zoals ijzer, vitamine B en zink. Volgens deskundigen is het gebruik van de zoetstof beter voor het milieu. Er is door het hoge zoetgehalte minder landbouwgrond nodig dan voor suiker en de plant heeft weinig bestrijdingsmiddelen nodig om te groeien.

Bron: Levensmiddelenkrant
Publicatiedatum: