Jon Bon Jovi opent een nieuw 'pay-what-you-can' restaurant. Hij wil hiermee de lage-inkomensgezinnen een alternatief aanbieden voor ongezond fastfood.
De Jon Bon Jovi Soul Kitchen is geopend in Red Bank, New Jersey, vlakbij de woonplaats van de zanger. Na twee jaar maaltijden op verschillende locaties geserveerd te hebben, heeft de 'gemeenschappelijke keuken' nu een vaste locatie in een voormalige garage van 1100 vierkante meter. Klanten kunnen door middel van een donatie betalen voor een maaltijd, maar degenen die dit niet kunnen, hebben de mogelijkheid om vrijwilligerswerk in het restaurant te doen.
"Dit is de coolste brasserie in dit plaatsje", reageert Jon Bon Jovi in het New York Magazine.
"In een tijd waarin één op de vijf huishoudens op de armoedegrens leeft en waarin één op de zes Amerikanen in voedselonzekerheid leeft, is de tijd rijp voor dit restaurant."
Het bistro's openingsmenu bevat bietensalade, karbonades met vijgen en appelchutney en huisgemaakte worteltaart met citroen-roomkaas-glazuur. "Alleen maar 'biologisch, gezond, good-for-you-food", aldus Bon Jovi, "maar verwacht niet om hem achter het fornuis te vinden. Ik ben een expert in de afwas, maar koken kan ik niet."
"Alles is biologisch en gezond"
Jon Bon Jovi opent 'pay-what-you-can'-restaurant
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-11-20 "Chefs waarderen de frisse smaak en de biologische herkomst"
- 2023-11-14 Negenentwintigste Anne&Max geopend in Nijmegen
- 2023-11-10 Basisschoolleerlingen verrast met biologisch ontbijt
- 2023-11-09 Makro Nederland 'technisch failliet' door megaverlies
- 2023-11-06 Fotoreportage Organic Foodfair ter ere van 30-jarig bestaan BD-Totaal
- 2023-10-31 Naturland promoot biologisch met foodtruck
- 2023-10-27 De Nieuwe Winkel opnieuw uitgeroepen tot beste groentenrestaurant ter wereld
- 2023-10-10 EKO-goud voor SLA Amersfoort
- 2023-10-03 Chef Estée Strooker geeft klassieke gerechten een rode bieten-twist in pop-up Bar Bietstro
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"