Jon Bon Jovi opent een nieuw 'pay-what-you-can' restaurant. Hij wil hiermee de lage-inkomensgezinnen een alternatief aanbieden voor ongezond fastfood.
De Jon Bon Jovi Soul Kitchen is geopend in Red Bank, New Jersey, vlakbij de woonplaats van de zanger. Na twee jaar maaltijden op verschillende locaties geserveerd te hebben, heeft de 'gemeenschappelijke keuken' nu een vaste locatie in een voormalige garage van 1100 vierkante meter. Klanten kunnen door middel van een donatie betalen voor een maaltijd, maar degenen die dit niet kunnen, hebben de mogelijkheid om vrijwilligerswerk in het restaurant te doen.
"Dit is de coolste brasserie in dit plaatsje", reageert Jon Bon Jovi in het New York Magazine.
"In een tijd waarin één op de vijf huishoudens op de armoedegrens leeft en waarin één op de zes Amerikanen in voedselonzekerheid leeft, is de tijd rijp voor dit restaurant."
Het bistro's openingsmenu bevat bietensalade, karbonades met vijgen en appelchutney en huisgemaakte worteltaart met citroen-roomkaas-glazuur. "Alleen maar 'biologisch, gezond, good-for-you-food", aldus Bon Jovi, "maar verwacht niet om hem achter het fornuis te vinden. Ik ben een expert in de afwas, maar koken kan ik niet."
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards