Greenbottle komt met bio-afbreekbare papieren wijnfles

Een wijnfles die binnen enkele weken nadat deze is weggegooid, op natuurlijke wijze vergaat: de Engelsen hebben 'm!

De papieren wijnfles is een idee van Greenbottle. Met de papieren fles denken de initiatiefnemers een aantal problemen aan te kunnen pakken. Ten eerste: afval. In Engeland is de ruimte om afval te dumpen beperkt. Sterker nog: naar verwachting is het land binnen zeven jaar door alle ruimte om vuilnis te dumpen heen. De papieren fles neemt in ieder geval niet veel ruimte in: nadat deze wordt weggegooid, vergaat de fles binnen enkele weken.

De fles is superlicht. Weegt een gewone fles al snel zo'n 500 gram: de papieren fles weegt er slechts 55. Dat betekent dat het vervoer ervan ook goedkoper is en er minder uitstoot bij dat transport komt kijken. De CO2-uitstoot is tot wel negentig procent lager dan de uitstoot die bij de productie en het transport van een glazen fles komt kijken, zo blijkt.

Greenbottle heeft er voor gekozen om de papieren fles precies dezelfde vorm te geven als de glazen variant. Zo moet het voor wijnliefhebbers gemakkelijker worden om te kiezen voor een 'betere' fles. Wat de verpakking met de smaak doet? Dat is onduidelijk.

Bron: Futuras

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven