"Ideale manier om grasklaver en luzerne te conserveren"

Bio-veehouders weten Groenvoederdrogerij Oldambt goed te vinden

Tholen - Groenvoederdrogerij Oldambt is het adres voor gedroogde groenvoeders in Friesland en Groningen. "We drogen onder meer veel grasklaver en luzerne. Deze activiteit is de laatste tijd sterk toegenomen. Door groenvoeders kunstmatig te drogen gaat er een stuk minder voeder verloren", vertelt Eiko Jan Duursema, die werkzaam is bij de drogerij.
 
Hij verklaart deze stijging mede door de hogere prijzen voor krachtvoer. "Op deze manier kunnen de boeren de groenvoeders conserveren, dit is dus vooral in vochtige periodes een ideale oplossing. En dat komt zeker tijdens extreem natte zomers goed van pas. Wij zorgen dan voor een kant en klaar voederproduct." En steeds meer boeren waarderen het volgens hem extra om de dieren te voeren met een product van eigen bedrijf.
 


Veel veehouders in Friesland en Groningen maken al gebruik van de diensten van Groenvoederdrogerij Oldambt. Zij voeren met de groenvoeders hun rundvee, schapen en geiten. Veehouders die zelf niet de mogelijkheid hebben om gras te laten drogen, kunnen ook bij Groenvoer Opeinde terecht voor grasbrok en structuurbalen. Hiervoor heeft het bedrijf contracten met diverse Groningse en Friese akkerbouwers.
 

Toekomst

De drogerij hoopt dat het aantal biologische bedrijven in de regio nog verder gaat groeien. "Dit is één van de mogelijkheden om het product te conserveren. We zouden in de toekomst graag nog veel meer bedrijven van dienst willen zijn. Het voordeel is dat klaver- en luzerne teelt goed past in het bouwplan van een bio-bedrijf. De bodem profiteert enorm van de stikstofnalevering en de diepe beworteling van deze teelt."
 
Voor meer informatie: Eiko Jan Duursema - drogerij@oldambt.nl, www.oldambt.nl.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.