Raymond Hertong van BioCuisine:

"Altijd op zoek naar nieuwe, lekkere biologische maaltijden"

BioCuisine levert een uitgekiend assortiment aan 100 procent ambachtelijke en vooral lekkere, biologische consumentenmaaltijden en maaltijdcomponenten, van vers vlees tot oud-Hollandse stamppotten, van soepen en sauzen tot oosterse gerechten.

Raymond Hertong van BioCuisine en zijn professionele team aan koks hebben jarenlang biologische (huis)merkproducten en een compleet assortiment voor onder meer een a-merkleverancier geproduceerd. "Het is een misvatting dat biologische producten relatief duur zijn. Gelukkig zien steeds meer consumenten dat bewust consumeren bijdraagt aan en invloed heeft op onder meer dierenwelzijn. Doordat wij onder de naam BioCuisine zelf een assortiment op de markt brengen, halen we een schakel uit de gehele keten en mede hierdoor verschilt de consumentenprijs niet veel met reguliere producten."

BioCuisine richt zich op drie markten: de institutionele markt, catering en retail. Momenteel ligt de focus op de retail met een breed assortiment kant-en-klare producten voor een betaalbare prijs. "Onze producten zijn niet alleen lekkerder, maar ook duurzaam. Dit houdt in dat er zoveel mogelijk evenwicht is tussen ecologische, sociale en economische belangen", aldus Hertong.BioCuisine heeft een professionele keuken welke voldoet aan de nieuwste EEG-richtlijnen. Hier wordt op ambachtelijke wijze de maaltijden bereid. Tevens heeft BioCuisine een inpandige vleesverwerkende afdeling waar elke dag verse grondstoffen worden verwerkt. Alle producten worden zelf geproduceerd en er wordt streng toezicht gehouden op de kwaliteit en voedselveiligheid.

Assortiment

Het assortiment beslaat een scala aan maaltijden en maaltijdcomponenten; van verse gerelateerde vleesproducten tot oud-Hollandse stamppotten, purees, soepen en sauzen tot oosterse gerechten, maar ook een hachee en diverse soorten pasta's behoren tot het assortiment."We zijn altijd in beweging en altijd op zoek naar nieuwe, lekkere biologische maaltijden. Doordat biologisch geteelde planten en dieren de tijd krijgen om te rijpen en te groeien, zonder allerlei kunstmatige ingrepen, hebben de eindproducten veel meer smaak. Wij werken met seizoensproducten en zoveel mogelijk uit eigen land. Hierdoor zijn niet alle producten het gehele jaar door te verkrijgen. Net zoals vroeger dus, maar net even anders. Andijvie in de zomer en boerenkool in de winter. Om een product biologisch te mogen noemen, moet de productie aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. Op de naleving daarvan vindt toezicht plaats. Biologische producten en het productieproces worden streng gecontroleerd door Skal, dit is de certificerende instelling voor biologisch producerende bedrijven", aldus Hertong.

Bron: Supermarktactueel

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven