Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hek van de dam door interesse vanuit catering"

Biodisposables in alle soorten en maten bij Natureko

Tholen – Natureko in Waddinxveen biedt een zeer ruim assortiment aan biodisposables. In het begin was Natureko onderdeel van Bedrijfs en Kantine Service C. De Rooij, maar nu is het een aparte BV. "Een klant vroeg om biologisch afbreekbare koffiebekers. Na dat verzoek verdiepten we ons in de mogelijkheden. We kwamen een heel innovatieve wereld tegen", vertelt salesmanager Erwin Verbeek.

Hij vertelt dat de vraag groeiende is. "Toen er ook vanuit de catering interesse kwam, was het hek van de dam." Andere belangrijke klanten zijn evenementenorganisaties en grossiers. "Het maatschappelijk draagvlak voor biodisposables wordt steeds groter. Een breder publiek toont interesse en de prijs speelt een minder grote rol. Dat merken we terug in de vraag."



In de loop van de tijd is het assortiment steeds verder uitgebreid. Van een basisassortiment van zo'n vijftig artikelen, is dit nu uitgegroeid tot 500 verschillende biodisposables. Het voordeel is dat Natureko grote volumes kan importeren. Veel van de producten zijn uit Azië afkomstig. "Een nieuwe generatie heeft daar duidelijk een andere visie op de wereld. Zij durven in deze vernieuwende branche te stappen."



Erwin is zelf groot fan van de palmbladartikelen. Een fabriek in India produceert deze. Hiermee bieden zij 500 medewerkers een goede levensstandaard. "Dat is mooi om te zien, het hele traject klopt." Erwin en zijn collega's gaan ook regelmatig op inkoopreis. Daardoor leren zij de producent persoonlijk kennen. "We weten daardoor echt waar het vandaan komt. Sowieso is dit ook het mooie aan de biodisposables: het zijn echt producten met een verhaal."



De palmbladlijn is een grote productgroep voor Natureko. "Leuk is dat klanten niet enkel vanuit het duurzaamheidsoogpunt hiervoor kiezen. Ze vinden het ook gewoon mooi." De onderneming heeft ook veel suikerrietproducten in het assortiment. "Alle producten passen bij elkaar. De eindgebruiker zoekt vaak een totaalpakket. Dankzij ons complete assortiment, kunnen ze daarvoor bij Natureko terecht."

Voor meer informatie:

Erwin Verbeek
Natureko
Coenecoop 665
2741 PV Waddinxveen
0182 638275
Erwin.verbeek@natureko.nl
www.natureko.nl