Biobased plastics 2012: een update van een snel groeiende groene bedrijfstak

Voor Nederland vervullen de biobased plastics een trekkende rol in de transitie naar een biobased economy. Maar wat is de laatste stand van zaken op dit gebied? Hoever is de producerende industrie, wat zijn de consequenties voor verwerking, welke toepassingsmogelijkheden zijn er, wat kosten ze, en wat kan er (nog) niet. De nieuwe uitgave 'Biobased plastics 2012' geeft inzicht in deze snel groeiende groene bedrijfstak.

Biobased plastics 2012 is uitgebracht door Wageningen UR Food & Biobased Research in opdracht van het DPI Value Centre en het Biobased Performance Materials programma. Het is een speciale uitgave in de reeks 'Groene Grondstoffen'. Deze serie boeken, over het onderzoeksgebied van de groene grondstoffen, is geschreven in begrijpelijke taal en daardoor toegankelijk voor een brede groep belangstellenden.

Deze nieuwste editie geeft inzicht in de belangrijkste commercieel beschikbare biobased plastics van dit moment en de manier waarop ze geproduceerd worden. Aan bod komen kunststoffen op basis van polymeren die door de natuur of door micro-organismen zijn gemaakt, en biobased plastics gebaseerd op biobased monomeren. Zowel thermoplasten als de thermoharders komen aan bod. De auteurs gaan onder meer in op de technische aspecten van de productie en de commerciële toepassingsmogelijkheden, nu en in de toekomst. Ook de prijs, de beschikbaarheid en duurzaamheid worden besproken.

Het boek besluit met de vier thema's die volgens de auteurs een cruciale rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling van biobased plastics: de afhankelijkheid van grondstoffen, de invloed van consument en overheidsbeleid, de verlaging van de productiekosten door goedkopere productiemethodes en de verbreding van de toepasbaarheid.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.