"Brede assortiment uniek voor een bio-bakkerij"

Volop Sinterklaaslekkernijen bij De Knollentuin

Tholen - Zoals ieder jaar kunnen de klanten bij Biologische Bakkerij De Knollentuin in Nijmegen terecht voor een uitgebreid assortiment aan Sinterklaasproducten. Momenteel zijn al vijftien verschillende lekkernijen verkrijgbaar. Dit varieert van klassieke taai-pepernoten tot gevulde speculaaskoek en van bonbonletters tot amandelstaaf met honingspijs. "De speculaaspoppen en taaitaaipoppen komen er nog aan", vertelt bakker Jan Kortekaas.


De honingamandelstaaf en de speculaasstaaf

Jan introduceert ieder jaar vanaf eind september geleidelijk aan de producten. "Ik wil het niet te snel helemaal omgooien. Zelf heb ik ook een aversie tegen supermarkten waar je in september al niet om de seizoensproducten heen kunt." Bij De Knollentuin zijn vanaf eind september roomboterspeculaasjes verkrijgbaar, en vanaf begin oktober ook gevulde speculaas. "Dit zien we als een amuse naar Sinterklaas."

Opvallend is de variatie in het Sinterklaasassortiment. "Het is allemaal eigen productie. Hierin zijn we volgens mij wel uniek, ik denk niet dat er veel kleine bio-bakkerijen zijn met zo'n breed eigen assortiment." Tachtig procent van de producten wordt in de bakkerij zelf verkocht, de rest is op bestelling. De seizoensproducten zorgen voor afwisseling voor de bakker en dat de loop erin blijft.


Een speculaashart

Bonbonletters

Sinds vorig jaar is De Knollentuin bio-gecertificeerd. Alle ingredi├źnten zijn nu dus biologisch. Voor de bonbonletter leverde dit een extra uitdaging op. "Van reguliere chocolade zijn wel 500 verschillende soorten beschikbaar. De biologische chocolade is echter niet specifiek behandeld voor een speciale toepassing. Daarom moeten we zeer zorgvuldig met de temperatuur omgaan. Ook het mengen en in vorm gieten is wat arbeidsintensiever."Jan heeft er bewust voor gekozen om geen standaard chocoladeletter aan te bieden. "We willen ons onderscheiden met onze bonbonletter die gevuld is met roomboter."

Kerst

Ook voor de Kerst komen weer veel seizoensproducten op de planken, onder meer Kerstkranzen, oliebollen en Kerststollen.

Klik hier om het hele assortiment te bekijken.

Voor meer informatie:

Jan Kortekaas
De Knollentuin
Fransestraat 23
6524 HR Nijmegen
024 322 5977
knollentuin@planet.nl
www.deknollentuin.nl 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven