Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het mag: biologisch mineraalwater

Er is nu bio-mineraalwater. In het hoger beroep dat de Duitse brouwerij Lammsbräu had aangespannen, is besloten dat de naam niet misleidend is. De brouwerij mag vanaf nu de term 'biomineralwasser' blijven gebruiken. Dit besloot het 'Oberlandesegericht' van Neurenberg op dinsdag 15 november.

Tegenstanders zijn bang dat de duiding tot verwarring onder consumenten zal leiden. De 'Weltbewerbszentrale' beklaagde zich, omdat bio-mineraalwater in hun ogen niet verschilt van gewoon water. De rechtbank was het in januari eens met dit argument.



De rechtbank in Neurenberg is nu van mening dat het mineraalwater van Lammsbräu 'niet van alle, maar wel van veel andere minerale wateren te onderscheiden is'. De vereniging van Duits mineraalwater begrijpt dit niet. "Mineraalwater voldoet aan zeer strikte kwaliteitscriteria. Daarom is er geen beter of slechter mineraalwater. De term bio past hier niet", reageert Arno Dopychai, woordvoerder van de vereniging.
Publicatiedatum: