Alexander Gerber van BÖLW:

"Politiek voorkomt dat meer Duitse boeren willen omschakelen"

Volgens Alexander Gerber van BÖLW (Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft) is de markt voor biologische voedingsproducten in Duitsland blijven groeien, ondanks de crisis. "De biologische markt wordt gekenmerkt door een voortdurend hoge vraag." Vorig jaar is voor ongeveer 5,9 miljard euro aan biologische levensmiddelen in Duitsland verkocht. Alle indicaties wijzen erop dat deze positieve trend wordt voortgezet in 2011.

Uit een onderzoek van het Duitse marketingbureau van Klaus Braun is gebleken dat meer dan tien procent van de winkels en biologische supermarkten een verkooptoename van acht procent hebben opgetekend. Dit in vergelijking met de eerste zes maanden van 2010.

Gerber benadrukte wel dat de huidige politieke omstandigheden voorkomen dat een nog groter aantal Duitse boeren daadwerkelijk om wil schakelen naar biologische productie. De ondersteuning voor de biologische teelt in Duitsland daalde met elf procent tussen 2004 en 2009. Daarnaast vinden biologische boeren het moeilijk om te concurreren met de zwaar gesubsidieerde teelt van maïs voor het gebruik in de bio-gasinstallaties. "Om plaats van het zien van de commerciële mogelijkheden en kansen voor de Duitse boeren, blijven de politici hun inspanningen hinderen", aldus Gerber. Hij vindt het dan ook zeer bemoedigend dat zoveel landbouwbedrijven enthousiast en toegewijd zijn aan duurzaamheid.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven