"Opvallend dat bio-eten niet standaard is in kinderopvang"

Ons Kindercentrum wint Groene Giraf 2011

Op de Dag van de Duurzaamheid heeft Ons Kindercentrum een Groene Giraf ontvangen, de landelijke prijs voor duurzaam denken en doen in de kinderopvang.

Juryvoorzitter Marjan Minnesma over de winnaar: "Ons Kindercentrum ontvangt De Groene Giraf omdat het management een duidelijke visie heeft en deze ook uitdraagt naar de (pedagogisch) medewerkers, de kinderen en de klant. Bij het maken van keuzes is duurzaamheid een vast onderdeel, dit is goed terug te zien in de inkoop van materialen en voeding en de activiteiten die met de kinderen worden ondernomen. Inspirerend zijn de werkmiddagen op de biologische stadsboerderij waardoor kinderen al jong zorg voor de aarde wordt bijgebracht." Ons Kindercentrum laat natuur-bso STRUIN en Vette BSO, beiden uit Nijmegen, achter zich.

Om in aanmerking te komen voor een Groene Giraf kon afgelopen zomer op de website van de Groene Giraf een vragenlijst worden ingevuld. Ruim 400 unieke bezoekers bekeken de vragenlijst, bijna 50 opvangorganisaties durfden het daadwerkelijk aan om hun duurzame prestaties door een deskundige jury te laten beoordelen.De jury vond het opmerkelijk dat veel kinderopvangorganisaties de 'quick wins' voor duurzaamheid nog laten liggen. "Opvallend is dat biologisch eten niet standaard is, dat zindelijkheid van kinderen zelden wordt gestimuleerd en dat bijna niemand de kachel een graadje lager zet, terwijl dit niet alleen enorm scheelt in de energiekosten maar vooral ook de kwaliteit van het binnenklimaat ten goede komt en natuurlijk de CO2-uitstoot flink vermindert."

Volgend jaar wordt De Groene Giraf weer uitgereikt. De enquête is van 1 juli 2012 tot eind september 2012 online in te vullen op www.degroenegiraf.nl.

Bron: CulemborgseCourant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.