Bijdrage aan een betere wereld

Groen verlanglijstje voor Sinterklaas

Vanaf 14 november kan de consument een groen verlanglijstje samenstellen uit een breed scala van duurzame producten dat hiervoor speciaal is geselecteerd. Via de website www.mijngroeneverlanglijstje.nl is het mogelijk om een wensenlijst te maken van producten die op hun eigen wijze bijdragen aan een betere wereld. Ook is er op korte termijn een speciale iPhone app beschikbaar voor het maken van deze groene verlanglijst.

De geselecteerde producten zijn biologisch, gemaakt van gerecycled materiaal of op een duurzame wijze geproduceerd. De website en de iPhone app beschikken over een optie waarmee de consument het groene verlanglijstje direct kan delen met anderen. Hierdoor wordt in één oogopslag inzichtelijk welke producten gewenst worden én bijdragen aan een beter milieu.

Sinterklaas zette afgelopen zaterdag voet aan wal in Nederland. Dit betekent voor veel mensen dat de tijd van lootjes trekken en surprises maken is begonnen. "De meeste mensen letten bij het kopen van een cadeau alleen op de aankoopprijs. Terwijl het een kleine moeite is om met de aankoop van een product ook bij te dragen aan een betere wereld", zegt Gijs de Reeper, directeur van Greenem. "Het brede scala van duurzame producten op www.mijngroeneverlanglijstje.nl sluit goed aan bij de behoeften van elke mogelijke leeftijdscategorie. Zo kun je kiezen voor een zachte iPhone sleeve gemaakt van gerecyclede PET flessen of voor een knuffelkonijn van biologisch katoen."

Afgelopen zaterdag maakten Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos Bourbon de Parme en Alexandra van Huffelen, wethouder Duurzaamheid van de Gemeente Rotterdam het eerste groene verlanglijstje tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in Arnhem. "Ik vind het belangrijk dat mensen zich bewust worden van het feit dat ze een keuze hebben bij het kopen van cadeaus", zegt Alexandera van Huffelen, wethouder duurzaamheid van de Gemeente Rotterdam. "Je kunt kiezen voor zomaar een cadeau of iets goeds doen voor de wereld door een cadeau te kopen dat op verantwoorde wijze is gemaakt of dat door een lager energieverbruik en bewust omgaan met grondstoffen bijdraagt aan een beter milieu."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven