Amsterdamse ArenA gaat voor tribunestoeltjes van bio-plastic

De Amsterdam ArenA heeft vrijdag op de Dag van de Duurzaamheid met 34 partners, waaronder Ajax, een Green Deal getekend. Met deze Green Deals committeren partijen zich om concrete afspraken op te stellen om samen de duurzame ambitie van Amsterdam ArenA te verwezenlijken.

De ArenA gelooft heilig dat duurzaamheid niet alleen te bereiken is, maar dat je samen met founders, business partners en evenement organisatoren tot meer ideeën komt en elkaar kunt helpen met het realiseren en financieren er van. Bovendien kun je samen meer draagvlak creëren.

Een van de Green Deal partners is duurzaam bio-plastic fabrikant Braskem uit Brazilië. Bij deze Green Deal is de concrete afspraak gemaakt dat in het komend jaar een aantal tribunestoeltjes worden vervangen door stoeltjes gemaakt van 100 procent biologisch afbreekbaar groen plastic. Het bedrijf Braskem produceert het groene bio-plastic van ethanol gewonnen uit suikerriet in plaats van uit aardolie. Suikerriet is een vernieuwbare grondstof in tegenstelling tot aardolie, wat steeds schaarser wordt. Daarnaast heeft groen bio-plastic dezelfde technische eigenschappen als plastic dat van aardolie is gemaakt.De suikerrietteelt in Brazilië gaat niet ten koste van andere landbouwgewassen doordat slechts 1 procent van het Braziliaanse bouwland voor winning van ethanol wordt gebruikt. Bovendien komt bij de productie van een kilo plastic uit aardolie 2 tot 2,5 kilogram CO2 vrij, terwijl bij de productie van 1 kilo Groen bio-plastic juist 2 tot 2,5 kilogram CO2 wordt opgenomen. Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA: "Suikerriet is een overvloedige grondstof. Zo slaan we twee vliegen in een klap; we vervangen onze stoeltjes en we gebruiken een milieu vriendelijk materiaal, dat nog eens bijdraagt aan de reductie van CO2-uitstoot."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.