Groter aanbod bij Sincero fair fashion dankzij samenwerking met modemerken

Eerlijke kleding en vooral duurzaamheid gaan over verantwoording nemen voor het milieu en het helpen van lokale productiearbeiders, oftewel een balans tussen 'People, planet en profit'. Verschillende MVO-initiatieven doen een poging; zo ook Sincero fair fashion.

Sincero fair fashion verkoopt in een fysieke winkel in de Utrechtse Hardebollenstraat en via een online shop biologische en fairtrade kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Omdat het aanbod van duurzame kleding relatief klein is, heeft Sincero een samenwerking met de duurzame modemerken RE-5 en Global Woman. De gehele collecties van deze merken zijn te koop bij Sincero.

Door het aangaan van de samenwerkingen met modemerken RE-5 en Global Woman wordt het aanbod voor de klant groter. Door de samenwerkingen positioneert Sincero zich ook beter als duurzame winkel. Modemerk RE-5 heeft vijf basisprincipes waaronder het recyclen van oude RE-5 kledingstukken. Consumenten die hun kleding inleveren krijgen een tegoedbon voor korting op een nieuw mode-item. Het merk draagt bij aan lokale projecten in India en Cambodja. Global Woman heeft in vergelijking met RE-5 een kleinere C02-uitstoot door productie in Europa.


Sincero geeft aan dat de dameskledinglijn zoveel mogelijk gecertificeerde biologische materialen gebruikt; niet alle kleding is dus ecologisch verantwoord. De kleding van RE-5 kan na het afdragen ingeleverd worden voor recycling.

Sincero is interessant voor andere Cradle to Cradle merken - merken die gebruikte materialen opnieuw inzetten voor een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn.

Bron: FashionUnited

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven