"Hoeft niet te trouwen om ervan te kunnen sneukelen"

Broodstaart nieuwste concept van Carl Siegert

Tholen - Bakkerij Carl Siegert heeft onlangs zijn nieuwe broodconcept geïntroduceerd: De broodstaart. Deze bestaat uit zestien punten. De broodstaart kan gepresenteerd worden op een houten standaard met zes plateaus. En in tegenstelling tot een bruidstaart kan deze taart voor allerlei gelegenheden gebruikt worden.

"Met dit concept kun je bijvoorbeeld ook op een originele manier je ontbijt of lunch Serveer bijvoorbeeld op een originele manier je ontbijt of lunch behulp van dit concept", licht bakker Carl Siegert toe.Volgens Carl hoef je dus zeker niet per se te trouwen om van de broodstaart te kunnen sneukelen. Dit laatste woord vraagt toch om wat uitleg. "Ik wilde mensen iets geven om over na te denken. Het woord snoepen lag te voor de hand, daarom hebben we voor sneukelen gekozen." Sneukelen is Vlaams voor smikkelen, peuzelen.

Goede reacties

De afgelopen week is het concept getoond tijdens de Kruidenier Foodbeurs 2011. "We hebben heel veel goede reacties gehad. De mensen zijn erg enthousiast over het nieuwe concept. Je hoeft de broden alleen maar te snijden en te vullen. En dan heb je een compleet plaatje." Twee 'taartpunten' vormen overigens een hart. De taartpuntjes kunnen ook als tapas fungeren, of tover de taart om tot saladetaart.

Wedstrijd

Carl Siegert daagt horecaprofessionals uit een tongstrelend gerecht te maken met (een deel van) de broodstaart. Deelnemers die hun recept en een foto van hun creatie mailen aan carl@carlsiegert.com maken kans op één van de 32 centimeter Wüsthof-broodmessen ter waarde van 62 euro. Onder de inzenders worden er 25 verloot.

Voor meer informatie: www.carlsiegert.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven