Plannen voor eigen groenten- en kruidentuin

Vegan Award overhandigd aan Stichting Proefhof

Stichting Proefhof, dat met haar 'Kook met mij mee' programma basisschoolkinderen veganistisch leert koken, heeft de Vegan Award binnengesleept. Vorige week werd in de kookstudio de prijs in ontvangst genomen.

In totaal gingen van de 1065 stemmen er maar liefst 527 naar stichting Proefhof voor haar Kook-met-mij-mee-programma. De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) reikt jaarlijks op de Wereld Veganisme Dag de Vegan Award uit aan een fabrikant, restaurant of ander soort bedrijf met een bijzonder aanbod voor veganisten. "Niet alleen leert Pinar Coskun hen van alles over e-nummers en wat gezond of ongezond is, maar ze leren ook lekker koken en al experimenterend met plantaardige voeding nieuwe smaken kennen", laat de NVV op haar website weten. "Met Kook-met-mij-mee heeft stichting Proefhof een start gemaakt met het gezonder maken van de voeding die de jeugd consumeert, maar er zijn genoeg ambities voor meer leerzame initiatieven. Van hen gaan we zeker nog meer horen."

"Kinderen enthousiasmeren voor groente en fruit, maar ook ze erop wijzen dat als we met zijn allen één keer in de week vegetarisch eten, dit positieve gevolgen heeft voor het milieu", zijn onder meer de beweegreden geweest voor het initiatief. Het educatieve programma dat sinds januari in de kookstudio in de Agniesestraat 111 wordt gegeven, werd ontwikkeld door de Hans Kervezee (voorzitter) en Pinar Coskun (algemeen coördinator). Coskun, onderwijssocioloog en daarnaast ook natuurvoedingskok, stelde in samenwerking met de Hogeschool InHolland een lespakket en kookworkshops samen, speciaal voor basisschoolkinderen.

Vervolg

Het doel van de stichting is om uiteindelijk zoveel mogelijk kinderen te leren koken met biologische, duurzame en plantaardige producten. Zeven basisscholen uit Noord nemen deel aan het programma. Elk jaar komen er zo'n 180 kinderen op kookles; zij leren eten klaar maken op basis van veganistische recepten. De groenten die worden gebruikt, zijn biologisch gekweekt. De stichting heeft nog vele idealen. Eén daarvan is het opzetten van een groenten- en kruidentuin in de buurt waar de kinderen ook hun eigen groenten kunnen kweken. Naar verluidt zijn de eerste stappen voor zo'n groentetuin al gezet.

Bron: Dichtbij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven