Nieuw coördinatieteam nog niet compleet

Biologisch vegetarisch eethuis Zeezicht wil opnieuw verder

Biologisch vegetarisch eethuis Zeezicht in Wageningen verzorgde tot de zomer een wekelijkse kroeghap op vrijdag en een keer in de maand op donderdag een benefieteethuis. Na de zomer bleven de deuren van Zeezicht gesloten. Renske Anema is een van de bewoners van het huis dat bij Zeezicht hoort. "Het runnen van het eethuis had een grote impact op het huis. We trokken het als huis niet meer. Daarom hebben we als huis besloten om te stoppen", aldus Anema.

Eethuis Zeezicht is in 1979 begonnen als eethuis in de huiskamer van een woongroep, waar bewoners en vaste vrijwilligers samenwerkten. De maaltijden in Zeezicht zijn biologisch en vegetarisch. De vrijwilligers koken zo veel mogelijk met groenten van het seizoen en uit de regio. Bij speciale Benefiet Eethuizen, schenkt Zeezicht de opbrengst aan goede doelen.

De bewoners van Zeezicht willen de coördinatie van Zeezicht overdragen aan een nieuwe groep vrijwilligers, die het eethuis in de nieuwe vorm gaan draaien. Hiervoor zoekt Zeezicht nog drie mensen die het coördinatieteam mee willen vormen. Zeezicht is verheugd dat er twee geïnteresseerde vrijwilligers zijn die met nieuwe energie en enthousiasme Zeezicht opnieuw op de kaart van Wageningen willen zetten. Eén van die vrijwilligers is Astrid Zeilstra.

"Het is betreurenswaardig om dit unieke Wageningse eethuis verloren te laten gaan en ik wil me dan ook graag inzetten om Zeezicht opnieuw te openen. Ben je dus een organisatorisch talent of heb je hart voor de vegetarische keuken, neem dan contact met ons op", spoort Zeilstra de inwoners van Wageningen aan.

Bron: Hoog en Laag

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.