Door publiek verkozen uit 26 nominaties

Kruidenier reikt Best Product Award 2011 uit aan SUMM ontbijtkoek

In de Nacht van de duurzaamheid kreeg de Fairtrade en biologische SUMM ontbijtkoek het predicaat 'beste product 2011'. Ruim vijfduizend bezoekers van de Kruidenier Foodservices beurs verkozen uit 26 nominaties de ontbijtkoek als meest onderscheidend, uniek en vernieuwend product van 2011.

Cateraar Albron organiseerde tijdens Fairtrade@Work (31 oktotber–4 november) voor 100.000 restaurantbezoekers een ontbijtkoek-proeverij met de eerste SUMM ontbijtkoeken die op de markt kwamen. Er bestond nog geen biologisch geproduceerde ontbijtkoek met ingrediënten uit eerlijke handel.


High score

De ontbijtkoek van SUMM scoorde in een eerder georganiseerd smaakpanel beter dan de ontbijtkoek van de grote merken. SUMM ontbijtkoek is bovendien nummer 1 in duurzaamheid, want de ontbijtkoek is Fairtrade (Max Havelaar) en biologisch gecertificeerd. Het Fairtrade ingrediënt is de invertsuikerstroop en rietsuiker van de boeren coöperatie Manduvira uit Paraguay. De specerijen kaneel en nootmuskaat komen uit Indonesië, de kruidnagel uit Madagaskar. Deze zijn natuurlijk biologisch, maar zullen eind 2011 ook Fairtrade gecertificeerd zijn. De biologische roggebloem komt voornamelijk uit Roemenië en wordt gemengd met rogge uit verschillende Europese landen om een perfecte bakkwaliteit te verkrijgen.

Meer dan lekker

FairConnect, een bedrijf in handen van boer(inn)en, fabrikanten, medewerkers én consumenten, introduceerde in mei 2010 het merk SUMM dat bestaat uit een assortiment van duurzame zoet- en snackwaren. Smaak staat bij SUMM voorop, maar de producten zijn meer dan lekker: ze zijn namelijk 100 procent biologisch en gemaakt met zo veel mogelijk fairtrade ingrediënten. Het SUMM assortiment bestaat op dit moment uit chocoladeproducten, koek, snoep, chips en drankjes. In het koekassortiment van stroopwafel, gevulde koek en chocoladekoekje komt de ontbijtkoek daar nu dus bij.

Cateraars uitgedaagd

SUMM ondersteunt cateraars bij het verder verduurzamen en wil cateraars verder uitdagen bestaande producten te vervangen door nieuwe, nog te ontwikkelen, duurzame SUMM producten. SUMM wil graag op verzoek van cateraars en consumenten haar assortiment elk kwartaal uitbreiden met een nieuw product.
 

Over SUMM

SUMM is het duurzame zoet- en snackwarenmerk van het bedrijf FairConnect. Het assortiment bestaat uit chocoladeproducten, koek, snoep, chips en drankjes, welke 100% biologisch zijn en gemaakt met zoveel mogelijk fairtrade ingrediënten. SUMM is en wordt opgebouwd uit co-creatie; producenten, fabrikanten, werknemers en consumenten bouwen samen aan SUMM. Kijk voor meer informatie op www.summ.nl.

Over Kruidenier Foodservices

Sinds 1928 verzorgd Kruidenier logistieke diensten. Kruidenier is een logistieke specialist met meer dan 280 vrachtauto's - groot en klein - door heel Nederland. Met het thema 'Gewoon H'eerlijk' zet Kruidenier in op heerlijk & eerlijk eten. Kruidenier wil samen met haar partners verantwoord bezig zijn met ons eten en drinken. De Kruidenier klanten weten het best, uit hun dagelijkse praktijk, wat werkt en wat niet werkt en verkozen wellicht daarom een Fairtrade en biologisch product.

Over Albron

Albron is de grootste onafhankelijke cateraar in Nederland en is in vrijwel alle segmenten van de cateringmarkt actief. Albron verzorgt met zo'n 6.000 medewerkers eten en drinken op ruim 1.000 locaties in Nederland: bij bedrijven, overheidsinstellingen, scholen, in ziekenhuizen en zorginstellingen, binnen verblijfsrecreatie en op partijen en evenementen. Kijk voor meer informatie op www.albron.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven