Afscheid Ria Kuijpers, directeur van 'De Imme'

Openbaar debat over ecologisch ondernemen in Tilburg

Huis van de Wereld en Restaurant de Imme organiseren op donderdag 17 november, van 12:30 tot 16:30 uur een openbaar debat over ecologisch ondernemen in De NWE Vorst te Tilburg. Hierin staat centraal de aandacht voor de mens, aandacht voor gebruik van lokale (biologische) producten en de ruimte die daarvoor nodig is. Aanleiding van het debat is het afscheid van Ria Kuijpers, directeur van het enige vegetarisch biologisch restaurant en reïntegratiebedrijf in Tilburg 'De Imme'.

In deze tijd van bezuinigingen komen de rekeningen veelal op het bord van de zwaksten in onze samenleving. Deze groep wordt steeds groter in Nederland. Het aantal deelnemers aan de voedselbanken neemt toe en er wordt steeds minder geld vrijgemaakt voor mensen die begeleiding nodig hebben om hun leven op de rit te krijgen.

Centraal in het debat staat de vraag: hoe kunnen initiatieven zoals De Imme blijven bestaan waarbij de aandacht voor mens, milieu en inkomsten (people, planet, profit) in evenwicht zijn?

Dagvoorzitter tijdens het debat is Paul van Seters, hoogleraar globalisering, Tilburg University. Verder worden er drie inleidingen over het onderwerp gehouden door: Rob Maessen, stafmedewerker Provincie Noord-Brabant, Frans Boekema, Universitair hoofddocent Tilburg University en Bob Hutten, directeur Hutten Catering. Tijdens het debat schuiven Wethouder Marjo Frenk en voormalig wethouder van Gilze-Rijen Hatice Can-Engin aan.

Ria Kuijpers heeft ruim 30 jaar geleden het vegetarisch eethuis opgezet dat is uitgegroeid tot een biologisch restaurant. Ria heeft via haar project mede de basis gelegd voor sociale activering in Tilburg. Een werkplaats voor iedereen die buiten de (werk)boot dreigt te vallen. Onder haar leiding is De Imme een (h)eerlijke 'place to be' geworden en een professioneel adres voor sociale reactivering. Ria Kuijpers zal haar bakens verzetten, maar blijft trouw aan haar drijfveer de kwetsbare mens verder te helpen, als coach, trainer en therapeut.

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden voor het debat.

Bron: Tilburg.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven