"En de Mensa biedt 's avonds bio-maaltijd aan"

Deze week biologische lunch van Sodexo bij UT

Het is de duurzame gezonde week. UT-studenten en -medewerkers kunnen in dit kader op de campus meedoen aan allerlei activiteiten.

"Eigenlijk had deze week elk koffiebekertje en elk plasticje om de broodjes in de kantines al van afbreekbaar plastic moeten zijn", vertelt Rob Eggenkamp, accountmanager van cateraar Sodexo. "Er is een compleet nieuwe verpakkingslijn besteld. Die containers zouden afgelopen week geleverd worden, maar dat wordt waarschijnlijk over twee weken."

"Alle verpakkingen in de UT-kantines worden dan voor 99,8 procent afbreekbaar", aldus Eggenkamp. Al het plastic is gemaakt op basis van maisproducten en kan dus verbrand worden. Sodexo voert deze verpakkingslijn in heel Nederland in.

Biolunch

Extra activiteit van de cateraar in het kader van de duurzame en gezonde week op de UT is dat ze dagelijks een biologische lunch verkoopt. Eggenkamp: "Hierin zit een bio-broodje, een biologisch sapje of melk en een appeltje. Ook biedt de Mensa 's avonds een biologische maaltijd aan."

De biologische broodjes zijn deze week net zo duur als de andere broodjes. Normaal zijn ze vijftig cent duurder. "Dan is er veel minder vraag naar", aldus Eggenkamp. "Als het duurder wordt, is de behoefte aan duurzaam eten minder. Dat valt eigenlijk een beetje tegen. Daarom hebben we afgesproken dat alle kroketten in het vervolg duurzaam zijn en we verkopen ook alleen nog maar duurzame vis. Dan heeft de klant geen keus meer."

Fruit uit regio

Sodexo maakt op dit moment ook afspraken met een leverancier van fruit uit de regio. Dat komt volgens Eggenkamp binnenkort rechtstreeks van de boer naar de UT-kantines. "Daarmee sponsor je de boeren hier uit de omgeving. Ik heb het geproefd en het fruit is ook echt lekkerder."

Bron: UT Nieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.