Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In 2012 waarschijnlijk echte 'biologische wijn'

Wijnwereld werkt aan nieuw voorstel regelgeving biologische wijn

Na de afwijzing in het voorjaar van 2010 van een eerder voorstel voor Europese regelgeving op het gebied van biologische vinificatie, wordt momenteel gewerkt aan een nieuw voorstel. De in 2010 afgewezen regelgeving werd volgens het Productschap Wijn (PW) in Den Haag bekritiseerd wegens (veel) te lakse normen, onder meer wat betreft het gebruik van sulfiet.

Zuid-Europese wijnbouwlanden wilden daarbij lagere maxima hanteren dan bijvoorbeeld Duitsland, waar meer wijnen met restsuiker vandaan komen. Voor wijnen met minder dan 2 gr/l restsuiker wordt nu een maximale hoeveelheid sulfiet voorgesteld die 50 mg/l lager ligt dan die voor conventionele wijnen. Bij meer dan 2 gr/l restsuiker zou het maximum 30 mg/l lager moeten komen liggen. Betrokkenen hopen dat de Europese regelgeving voor biologische vinificatie al met de oogst 2012 van kracht kan zijn. Het zou betekenen dat dan voor het eerst gesproken kan worden van 'biologische wijn'. Nu is alleen de biologische teelt van druiven officieel gereglementeerd.

Bron: Slijtersvakblad
Publicatiedatum: