Restaurant Natuurlijk verkozen tot 'Puurste Restaurant van Nederland 2012'

Nieuw dit jaar is de verkiezing van het Puurste Restaurant van Nederland. De vakjury heeft Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee als winnaar gekozen uit 6 genomineerden. "Parel van Egmond, ridder in de orde van de duurzaamheid en culinair hoogtepunt aan de Noordzeekust", aldus Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw.

De juryleden hebben een voorproefje van het Puur Menu genoten bij de 6 genomineerden: Aangenaam (Haarlem), de culinaire werkplaats (Amsterdam), Fifteen (Amsterdam), Merkelbach (Amsterdam), Natuurlijk (Egmond aan Zee), de Veldkeuken (Culemborg). De jury bestaat uit de culinair journalist van Trouw, Jeroen Thijssen, hoofdredacteur Misset Horeca, Martine Zuil, hoofdredacteur delicious, Makkie Mulder en natuurlijk de ambassadeur van de Puur Restaurant Week, Ramon Beuk.Restaurant Natuurlijk scoort hoog op de drie pijlers van de Puur Restaurant Week: biologisch, Fairtrade en duurzame vis. Ook het enthousiasme waarmee de eigenaren, Niels en Mirjam Gouda, zelf kiezen voor duurzaamheid en hun gasten hiertoe op een positieve manier stimuleren spreekt de jury aan. Restaurant Natuurlijk is een horecagelegenheid die duurzaamheid op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk maakt. Op de menukaart van Natuurlijk vind je gerechten bereid met veel duurzame, biologische en streekgebonden producten.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Natuurlijk.

Al 320 restaurants doen mee aan de Puur Restaurant Week. Van 14 tot en met 20 november serveren deze restaurants een Puur Menu. Gasten reserveren zelf bij het restaurant van hun keuze. Elk restaurant bepaalt zelf de prijs van haar Puur Menu. Alle deelnemende restaurants zijn te vinden op www.puurrestaurantweek.nl.

De Puur Restaurant Week wordt georganiseerd door Puur! uit eten, dé duurzame culinaire gids, Stichting Max Havelaar, het keurmerk voor Fairtrade en Marine Stewardship Council, het keurmerk voor duurzame vis. Ze wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Platform Verduurzaming Voedsel, Koninklijke Horeca Nederland, Oxfam Novib en ASN Bank.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.