Vers van de pers bij De Nieuwe Band:

Rode wijn 'Flos' van La Bodega de Pinoso

De 'Flos' is de nieuwste wijn van het Spaanse la Bodega de Pinoso. Deze is sinds kort verkrijgbaar bij De Nieuwe Band. De wijn is fruitig en makkelijk drinkbaar en aantrekkelijk geprijsd.

De Flos is gemaakt van monastrelldruiven en heeft een mooie helderrode kleur met purpertinten en is heerlijk fruitig, met aroma's van rood fruit. Drinkadvies: bij rijst- en pastagerechten, vis en gegrilde groenten.

De Flos de Pinoso is de jongste telg van La Bodega de Pinoso, bekend van andere kwaliteitswijnen zoals de Vermador en de Vergel. La Bodega de Pinoso is een wijnmakerij in het Spaanse Valencia, dat geleid wordt door een team van jonge, enthousiaste wijnmakers.

In deze zuidelijke, warme streek teelt het bedrijf met veel zorg de voor dit gebied typische monastrelldruiven. De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van deze druivensoort. De wijnen hebben, zoals men dat in Spanje zegt, een 'mediterrane ziel'.Dit komt onder meer door het gebruik van inheemse gisten en druivenrassen. Bij de Bodega combineren ze moderne en traditionele technieken waardoor ze onder meer met lage sulfietgehaltes kunnen werken. Het resultaat: mooie wijnen die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen.

Klik hier voor meer informatie. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven