Personeelsadvies en workshops voor multifunctionele bedrijven

Door de groei en professionalisering van biologische bedrijven met een neventak neemt ook het aantal personeelsleden of vrijwilligers toe. Uit een pilot, uitgevoerd in 2009 door Projecten LTO Noord in opdracht van de Taskforce Multifunctionele Landbouw, bleek dat op multifunctionele bedrijven grote behoefte is aan handvatten voor goed personeelsbeleid. Redenen voor de Taskforce om een vervolgtraject te financieren. Het project 'Personeelsbeleid in de multifunctionele landbouw' biedt onder meer workshops en individuele adviestrajecten, uitgevoerd door (Projecten) LTO Noord, ZLTO en LLTB.

Personeel visitekaartje van uw bedrijf

Steeds meer agrarische bedrijven hebben een neventak in een verbrede activiteit zoals toerisme, zorg of verkoop van streekproducten. Eén van de veranderingen die dit voor u als multifunctionele ondernemer met zich mee kan brengen, is het werken met personeel. Waar personeel in het verleden vaak incidenteel in het productieproces werd ingezet, vormt personeel in de dienstverlenende bedrijfsvoering letterlijk en figuurlijk het visitekaartje van het bedrijf. De Taskforce biedt praktische ondersteuning bij het personeelsmanagement. Uit de praktijk blijkt dat de behoefte hieraan groot is.

Persoonlijk advies en workshops

In 2011 hebben zeventien ondernemers hiervan gebruik gemaakt. Personeelsmanagement, werken met vrijwilligers en hoe uw eigen ondernemersstijl hierin past, staan in dit traject centraal. Door de bijdrage van de Taskforce kan deze uitgebreide personeelsscan met een advies op maat tegen een geringe vergoeding worden aangeboden.

Daarnaast is het mogelijk een workshop te volgen. Inmiddels hebben al tientallen ondernemers deelgenomen aan een workshop. Zij vertrekken enthousiast en kunnen met bruikbare adviezen aan de slag op het eigen bedrijf. Vooral de thema's werken met vrijwilligers en personeelsmanagement komen aan bod. Ook persoonlijke vragen over bijvoorbeeld kostenbesparing, werken met cao's of het nut van het voeren van een functioneringsgesprek worden beantwoord.

Interesse in workshop of in advies op maat? Neem dan contact op met de Werkgeverslijn van LTO Noord, 088 888 66 88.

Toolbox

Op basis van de behoeftes die naar voren kwamen in de workshops en individuele trajecten, is een 'toolbox' met hulpmiddelen voor het personeelsbeleid op het multifunctionele bedrijf ontwikkeld. Deze instrumenten geven heldere handvatten en voorbeeldformulieren die direct in de praktijk gebruikt kunnen worden. De uitwerkingen van de personeelsinstrumenten zijn eind van het jaar digitaal beschikbaar en voor elke ondernemer te gebruiken. De Taskforce houdt u op de hoogte!

Kijk hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.