Enorm aanbod biologische kruiden bij BBK-BIO

Tholen – De Belgische bio-groothandel BBK-BIO is hoofdzakelijk gespecialiseerd in kruiden. In het pand staan zo'n duizend verschillende soorten kruiden, specerijen en theeën opgeslagen.

Maar dit is niet alles. "We handelen ook in oliën, tincturen, cosmetica, voedingssupplementen en dranken. We werken graag samen met producenten die eveneens bewust voor kwaliteit kiezen", vertelt bedrijfsleider Eric de Burbure. De producten worden in de meeste natuurvoedingswinkels in België verkocht.


Een deel van de grote hoeveelheid kruiden, specerijen en theeën dat bij BBK-BIO opgeslagen is. Mike Robson zoekt de bestellingen bij elkaar en verpakt ze.

Ook in Nederland krijgt BBK-BIO steeds meer voet aan de grond. "De Nederlandse markt is enorm, belangrijk, vooral als het gaat om gezondheidsproducten. Ook is er veel vraag naar kruiden." De kruiden, specerijen en theeën worden verpakt in verpakkingen van 100 gram. Eric geeft aan dat deze erg populair zijn. "Dit is voor dergelijke producten een vrij grote hoeveelheid, omwille van het feit dat de bewuste consument liever voor het product dan voor de verpakking betaalt."Alle bestellingen worden in het achterliggende magazijn op maat verpakt. Jaarlijks worden zo'n 200.000 zakjes manueel ingepakt. Het is een secuur werkje, aangezien er een duizendtal verschillende producten opgeslagen staan. De meest verkochte producten zijn brandnetel, kamille, wilgenroosje, groene thee, linde, zoethout en zweedsekruiden-mengeling. "De kruiden zijn zoveel mogelijk biologisch, en anders zijn ze artisanaal."Dranken

BBK-BIO distribueert ook de appelsappen van eigen merk Pomibel. Deze sprankelende appelsappen zijn verkrijgbaar in de smaken naturel, met bosbessen en met framboos. De sappen worden geproduceerd door een bekende van Eric. In het westen van Frankrijk teelde hij eerst op drie hectare appelen, dit gebeurt inmiddels op 120 hectare. "Hij maakt ook cider, met 2,2 procent alcohol. Hierdoor is deze zoeter dan andere ciders."

Ook de Organic Relaxdrink 'GNGR', op basis van gember en salie, zit al twee jaar in het assortiment. Dit kruidendrankje is deze zomer van een nieuwe look voorzien. GNGR loopt erg goed. Ik vond het een leuke toevoeging aan het assortiment." Eric geeft aan altijd op zoek te zijn naar kruidenderivaten. "Alles met kruiden is interessant. En ik had nog geen kruidendrank zonder alcohol. Het belangrijkste was echter dat het product gezond moest zijn en interessant van smaak."De siropen worden geproduceerd bij een sociale werkplaats. Zij hebben hun eigen plantages. Deze zijn beschikbaar in de smaken salie, vlierbes en tijm. Eric wil in de toekomst nog meer van dit soort samenwerkingen gaan zoeken.

BioFresh

BBK-BIO zit in hetzelfde pand als groothandel BioFresh gevestigd. Voor Eric was dat een logische keuze. "Zij leveren iedere nacht. Mensen bestellen het hier, BioFresh haalt de producten bij ons op en levert ze voor ons uit." Deze samenwerking bestaat nu al zes jaar.

Voor meer informatie:

Eric de Burbure
BBK-BIO nv
Legen Heirweg 51A
9890 Gavere
+32 (0)93849403
info@bbkbio.be
www.bbkbio.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven