In Seoul is op 7 november een biologisch café geopend, Orgafe genaamd. In het café wordt gezond voedsel aangeboden, gemaakt van lokale biologische landbouwproducten. Dit is een initiatief van, Nonghuyp, een Zuid-Koreaanse nationale agrarische federatie.
De naam Orgafe is een samengestelde naam uit 'organic' en 'cafe'. Er zijn onder meer verse biologische fruitsappen, broodjes, yoghurt en salades verkrijgbaar.
"Nu het aantal lunchtentjes waar de werknemers tijdens hun lunch koffie nuttigen groei,doen wij ons best om met Orgafe een nieuwe markt voor landbouwproducten te vinden", licht Kim Hyun-woo van Nonghyup toe.
"We hebben al een pilot van anderhalve maand achter de rug, en de reacties van de consumenten waren erg goed", volgens Kim zijn vooral de verse vruchtensappen en de broodjes populair.
Nonghyup is van plan om volgend jaar zo'n dertig Orgafe-verkooppunten te gaan openen, alvorens het in een franchiseconcept omgezet wordt.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards